Hoppa till huvudinnehållet

Därför tror Alexander att SIK vinner derbyt mot KB: ”Jag tippar 2–0”

Publicerad:
En bild från vårens bortamöte med Kumla som beskriver Alexander Ågren, till höger, på ett bra sätt som fotbollsspelare. En grovjobbare som aldrig ger upp, och som på senare år även utvecklat tekniken vilket gör honom till en mycket värdefull spelare för Strömtorps IK.
En bild från vårens bortamöte med Kumla som beskriver Alexander Ågren, till höger, på ett bra sätt som fotbollsspelare. En grovjobbare som aldrig ger upp, och som på senare år även utvecklat tekniken vilket gör honom till en mycket värdefull spelare för Strömtorps IK. Foto: Tomas Nilsson

Alexander Ågren i Strömtorps IK ser KB Karlskoga som favorit i lördagens derby på Nobelstadion.

– Men jag tippar 2–0, till oss, säger mittfältaren.

Att han räknar KB som favorit bygger han på att:

– KB har en riktigt bra trupp och har haft mycket otur. KB är på väg uppåt så det gäller verkligen att vi gör en väldigt stark insats, säger Ågren som har förflutet i KB i yngre år.

Tabelläget mer än antyder annars att Strömtorp ska ha favoritstämpeln på sig då laget är med i toppstriden medan KB, kanske, kan rädda en kvalplats i bottenstriden.

Revanschsugna

– Vi är väldigt revanschsugna efter vår senaste match, säger Ågren.

Då tänker han på lördagens hemmaförlust mot Värmbol, som avgjorde sent med ett 2–1-mål.

– Normalt sett är vi ett riktigt lag som verkligen kämpar i alla lägen. Det märktes inte i vår prestation mot Värmbol. Vi var inte påkopplade från start och hittade aldrig rätt. Annars har vi bra go’ i laget. Vi har glädje och trivs tillsammans. Det är ett riktigt bra kollektiv som vi har fått ihop i år. Men är vi inte riktigt där blir det inte alls bra. Som senast. Så det kan jag lova: vi ska inte falla på bristande inställning, i alla fall.

Knyta nävarna

När SIK förlorade och Adolfsberg samtidigt vann med 2–1 i Köping har SIK fem poäng upp till kvalplatsen i toppstriden. I omgången efter derbyt har SIK hemmamatch mot Adolfsberg, som dessutom har den otacksamma uppgiften att möta serieledande IFK Kumla innan serien kan summeras.

– Vi kommer att knyta nävarna och göra allt vi kan för att bli tvåa bakom Kumla och få kvala. Vi ska pressa ur oss det sista hela hösten, precis som vi ska göra på lördag. Har vi turen på vår sida tror jag att det finns chans till kval. Det vore jättekul om vi får avsluta en så här långt bra säsong med kval.

Varenda kotte

Om att spela derby inför sannolikt välfyllda läktare på Nobelstadion säger han:

– Det är många yngre spelare i båda lagen. Det kommer handla mycket om vilket lag som kan hantera nerverna bäst. Från vår sida kommer varenda kotte – spelarna på planen, alla på bänken och alla SIK:are som är på plats – att ge exakt allt. Då tror jag att vi vinner och håller liv i drömmen om kval.

Därför tror Sixten att KB vinner derbyt mot SIK: ”Jag tippar 3–1”Goda vännerna som blir rivaler i derbyt – ingen vill bära favorittrycketKB hoppas på publikfest i derbyt – en viktig match på flera sätt för klubbenSent baklängesmål fällde Strömtorp: ”Får skylla oss själva”

Artikeltaggar

Alexander ÅgrenDivision 3 västra SvealandFotbollNobelstadionStrömtorps IK

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.