Hoppa till huvudinnehållet

BIK lånar ut juniorlöfte till Örebro – tränaren förklarar varför

Publicerad:
Edwin Sandahl stod förra säsongen för 47 poäng på 34 tävlingsmatcher med BIK Karlskogas J20-lag.
Edwin Sandahl stod förra säsongen för 47 poäng på 34 tävlingsmatcher med BIK Karlskogas J20-lag. Foto: Tomas Nilsson

Under lördagen spelar BIK Karlskogas J20-lag seriepremiär hemma mot Malung.

Det blir utan nyckelspelaren Edwin Sandahl som i stället är utlånad till Örebro i högsta ligan under lördag och söndag.

Marcus Kull, som tränar BIK:s J20-lag, är medveten om att det kan ”sticka i ögonen” på supportrar att låna ut en av de bästa spelarna till en klubb som av tradition varit en ”fiende” till BIK, och då man från Karlskogaklubbens sida varit tydlig med målsättningen att ta sig upp till högsta nivån inför nästa säsong.

Kull tycker ändå, efter att ha diskuterat frågan ingående med klubbens sportchef Torsten Yngveson som även engagerar sig i juniorernas verksamhet vid sidan av A-laget, att fördelarna överväger.

Vad blir BIK:s vinst?

Kull ”listar” vad BIK kan vinna på det här:

  • Vi blir jäkligt attraktiva trots att vi ligger i den serien vi gör (alltså i näst högsta serien, ”bara”).
  • Agenter blir nöjda och ser en bra möjlighet att sätta sina spelare hos oss.
  • Vi breddar våra samarbetsområden utöver dom som vi redan har med andra stora föreningar.

”Tillbaka på måndag”

– Det är inte aktuellt att släppa iväg några spelare till andra föreningar och detta är uppgjort med Henrik Löwdahl, som är junioransvarig i Örebro, utan jag och Henrik har haft en bra dialog om vad som gäller. Vi är öppna för utlåningar även i framtiden men när det gäller Edwin kommer han vara tillbaka i vår verksamhet redan nu på måndag med ett förhoppningsvis bra självförtroende, säger Kull.

– Alla spelare som startat säsongen med oss har vi kontrakt med och vi kommer inte släppa någon permanent till någon förening oavsett vad som händer. Vår målsättning är att ta steget upp till J20 nationell och då är just såna här utlåningar en stor del i vårt sätt att arbeta för att i slutändan vara redo när playoff drar igång i mars, fortsätter BIK:s J20-tränare.

Succédebut

Sannolikheten är stor att BIK:s J20-lag besegrar Malung även utan Edwin Sandahl i laget.

Sandahl var redan förra säsongen en del i det J20-lag i BIK som vann sin grundserie överlägset och därefter gick vidare från tre playoff-steg till kvalserien upp till högsta ligan. Där nådde inte BIK ända fram.

Filipstadskillen fick även chansen i BIK:s allsvenska seniorlag, under en period med stor frånvaro i truppen, och debuterade med att bli målskytt när han gjorde första målet i segermatchen hemma mot Björklöven.

Under lördagen spelar Örebros J20-lag hemma mot Oskarshamn. Under söndagen handlar det om bortamöte med Frölunda.

Sandahl var även förra säsongen utlånad från BIK till ett lag i högsta J20-ligan. Då rörde det sig om Färjestad.

Ung kapten vill leda J20-laget i BIK upp till högsta serienLISTA: Här är alla spelare i BIK Karlskogas J20-lag kommande säsongAllsvenskt spel hägrar för J18-laget i BIK Karlskoga: ”Finns bra potential”

Artikeltaggar

BIK KarlskogaBIK Karlskoga JuniorEdwin SandahlIshockeyMarcus KullTorsten Yngveson

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.