Hoppa till huvudinnehållet

Trio stal sprit, räkor och kött för 10 587 kronor

Publicerad:
Foto: Henrik Montgomery/TT

Först var trion inne på Systembolaget i Karlskoga och stal sprit. Därefter gick de en våning ner till Willys och stal kött och räkor.

Nu har de tre männen fått sina domar.

Det var den 12 december som de tre männen från Örebro var i Karlskoga.

Först gick de in på Systembolaget i Karlskoga. Där tog den ena mannen fyra flaskor vodka och den andra mannen tog tre flaskor whisky. Den tredje mannen tog fyra-fem flaskor alkohol men lämnade tillbaka dem. Enligt mannen gjorde han det frivilligt för att han kom på att han inte hade några pengar. Men enligt personalen lämnade han kvar flaskorna efter en stunds diskussion.

Tog kött och räkor

Därefter gick de tre männen ner till matbutiken Willys som ligger i samma fastighet.

En av männen tog tre-fyra kilo kött och den andra tog tio paket räkor. Den tredje mannen var med, men tog inget.

Efter stölderna gick de tre ner till busshållplatsen utefter Centrumleden. Tanken var att de skulle ta bussen till Örebro.

Personal från Systembolaget larmade polisen.

När polisen kom stod de tre personerna vid busshållplatsen och varorna de stulit fanns i deras väskor.

På övervakningsfilmen syns när de tre kom in tillsammans på Systembolaget och övervakningsfilmen visar att de tre är ihop på Willys.

Männen hävdar att de känner varandra, men inte gjort något ihop och att det var en slump att de var vid samma busshållplats när polisen tog dem.

Finns i belastningsregistret

En av männen förekommer i belastningsregistret under 30 avsnitt, den andra under sex avsnitt och den tredje mannen förekommer under tio avsnitt.

Åklagaren hävdar att de utfört stölderna ihop och i samförstånd.

Tingsrätten skriver i domen att övervakningsfilmerna ihop med att de stod tillsammans vid busshållplatsen med stöldgodset från de två butikerna i sin omedelbara närhet innebär att det är styrkt att de tre tilltalade har genomfört de åtalade stölderna och försöket till stöld tillsammans och i samförstånd. Åtalet i dessa delar är styrkt och gärningarna ska bedömas på det sätt som åklagaren gjort gällande.

En av männen döms för två månaders fängelse, den andra till villkorlig dom och 5 000 kronor i dagsböter och den tredje till skyddstillsyn.

Två av männen dömdes även för andra brott som inte skett i Karlskoga.

Artikeltaggar

ÅklagareBrott, lag och rättCentrumledenDagsböterFängelseKarlskogaÖrebroStölderSystembolagetWillys

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.