Hoppa till huvudinnehållet

”Kingen” och Jellvert beskriver BIK:s nyförvärv: ”Stark som en oxe”

Publicerad:
Foto: Kajsa Juslin

Vem har smeknamnet ”Mister Incredible” och vem får epitetet lagets ”snackpåse”? Tidningen lät Henrik ”Kingen” Larsson och Kalle Jellvert beskriva BIK Karlskogas nyförvärv.

Albert Lyckåsen.
Albert Lyckåsen. Foto: Kajsa Juslin

Albert Lyckåsen.

Ålder: 22.

Position: Back.

Tröjnummer: 56.

Senaste klubb: AIK.

Larsson: Största snackpåsen i laget.

Jellvert: Ja, det är utan konkurrens alltså.

Larsson: Ibland får man nästan säga till honom att hålla igen, fast med god ton liksom. Lagets snackpåse helt klart. Sprider mycket rolig, bra energi. Blir det för mycket får man säga åt honom att vara tyst någon minut. Men oftast tar det inte mer än någon minut innan han är i gång igen, haha.

Samuel Jonsson.
Samuel Jonsson. Foto: Eric Hellqvist

Samuel Jonsson.

Ålder: 19.

Position: Målvakt.

Tröjnummer: 30.

Senaste klubb: Rögle J20.

Larsson: Han är lite tillbakadragen, men han är ganska ung också.

Jellvert: Ja, rätt så tillbakadragen, tar inte så stor plats i omklädningsrummet.

Larsson: Han är yngst i laget tror jag. Men när man väl pratar med honom så är han en skitbra kille. Han kommer växa in i det. Som spelare har han en otrolig längd och storlek i sitt målvaktsspel, så det gynnar honom.

Viktor Lang.
Viktor Lang. Foto: Kajsa Juslin

Viktor Lang.

Ålder: 28.

Position: Back.

Tröjnummer: 22.

Senaste klubb: Södertälje.

Larsson: Han är en fantastiskt rolig person. Han kanske inte förstår det själv alla gånger, men han är även jäkligt rolig att retas lite med. Honom kan vara på lite extra så där. Man vet inte alla gånger hur han ska reagera. Antingen tar han det bra eller så blir han grinig på en, oftast med glimten i ögat, så det är inga konstigheter. Men han är en fantastiskt rolig person.

Vad får han för epitet i laget?

Larsson: Lagets PT (personlig tränare). Han kör ofta egna fys-scheman och kör sitt eget race. Han är ju licensierad PT nämligen, så han följer sitt eget schema. Det schemat skulle man vilja ha ibland, haha.

Rikard Olsén.
Rikard Olsén. Foto: Kajsa Juslin

Rikard Olsén.

Ålder: 28.

Position: Back.

Tröjnummer: 90.

Senaste klubb: Kristianstad.

Från Arvika precis som Viktor Lang, märker man av att de känner varandra sedan tidigare?

Larsson: Ja, dom sitter ihop. Dom äter lunch ihop, frukost ihop, dom åker bil ihop. Dom sover ihop på roadtrips.

Jellvert: Dom trivs väldigt bra med varandra.

Larsson: Det gör dom, verkligen. Olsén är en riktig mysgubbe faktiskt. Lite papparoll får man känslan av.

Hur är han som spelare?

Larsson: Alltid stabil, spelar hårt. Man vet att det tar stopp på honom. Rejäl är det jag framför allt tänker på.

Jellvert: Han har sett riktigt bra ut på försäsongen. Han spelar med en pondus, som man som forward gillar. När han går ut och sätter press - han är inte blyg liksom. Och bra på skridskorna, tar upp pucken kanonbra i banan.

Stefan Milosevic.
Stefan Milosevic. Foto: Kajsa Juslin

Stefan Milosevic.

Ålder: 19.

Position: Back.

Tröjnummer: 3.

Senaste klubb: Frölunda.

Larsson: ”Mister Incredible”. Han är stor som ett djur. Han är ju stark som en jäkla oxe. Det var någon match där han bara slängde tre, fyra spelare runtomkring sig och tog upp pucken och la ett bra pass. Så han kommer vi nog få se mycket av.

Jellvert: En av dom svåraste att ta sig förbi en mot en. Han är ruggigt lurig alltså, och stark är han också.

Gustaf Thorell.
Gustaf Thorell. Foto: Kajsa Juslin

Gustaf Thorell.

Ålder: 33.

Position: Forward.

Tröjnummer: 12.

Senaste klubb: Sparta Prag.

En av återvändarna.

Larsson: Ja, he’s back.

Jellvert: Jag har inte spelat med honom tidigare. Men, alltså ruggigt myslurig gubbe så där i omklädningsrummet. Han är där och har alltid något att komma med. Han har svar på tal jämt.

Larsson: Han har alltid ett finger med i allt, oavsett vad det är.

Jellvert: Men han har inte det största fingret med... men vad ska jag säga, skicklig hockeyspelare, alla vet vad han är kapabel till liksom.

Larsson: Jättejätteviktig att få in också.

Jellvert: Ja, kanonkille i omklädningsrummet är han.

Jesper Norbäck.
Jesper Norbäck. Foto: Kajsa Juslin

Jesper Norbäck.

Ålder: 25.

Position: Forward.

Tröjnummer: 67.

Senaste klubb: Almtuna.

Larsson: ”Norrpan”. Han är Mister Handledsskott. Jävlar vad han skjuter alltså. Jag tror att han kommer göra många mål i vinter. Det märkte man redan förra året i Almtuna. Lite tillbakadragen, pratar kanske inte jättemycket, men när man väl pratar med honom är han för jäkla rolig. Så, skitbra kille, och som sagt - han har nog bland dom hårdaste handledsskotten i ligan.

Filip Sveningsson.
Filip Sveningsson. Foto: Kajsa Juslin

Filip Sveningsson.

Ålder: 24.

Position: Forward.

Tröjnummer: 21.

Senaste klubb: MoDo.

Larsson: Jag märkte direkt att han är riktigt tjurskallig. Han kan bli riktigt grinig, på ett positivt sätt. Han får med sig alla andra med den här vinnarskallen som han har. Det syntes redan på försäsongen tycker jag. Jag tror att han kan bli lite av en favorit i vinter faktiskt. Samtidigt som han är otroligt skillad också, så jag tror det kommer bli en bra blandning.

Låter som att han passar in i BIK?

Jellvert: Det tycker jag verkligen. Han har både den här skillade sidan men också den här ”gritten” liksom, när det behövs köras på någon. Han är inte blyg för det heller, så jag tror han kan bli en riktig favorit här i Nobel.

Eskild Bakke Olsen.
Eskild Bakke Olsen. Foto: Kajsa Juslin
Simen Andre Edvardsen.
Simen Andre Edvardsen. Foto: Kajsa Juslin

Eskild Bakke Olsen och Simen Andre Edvardsen.

Ålder: 21 & 24.

Position: Forwards.

Tröjnummer: 71 & 19.

Senaste klubb: Storhamar.

Larsson: Norrbaggarna. Dom är välkomna hit alltså. Väldigt bra grabbar de också, sedan dag ett. Eskild är en skicklig ”rightare”, han kommer styra och ställa, det är jag helt säker på. Hur är han som person?

Jellvert: Ingen av dom tar väl egentligen heller någon större plats i omklädningsrummet. Sen gillar dom fortfarande att vara med i tugget och hetsa och skoja lite. Men ingen som är så där jättemycket, eller?

Larsson: Nej, jag tycker inte det. Det är som du säger, dom är ganska så laid back båda två, men när det väl hettar till så tycker dom att det är kul.

Hur skulle ni beskriva Simen?

Larsson: Han bor i gymmet.

Jellvert: Ja, det är ett typiskt fysdjur alltså.

Larsson: Verkligen. Han kan komma hem efter match... alla andra åker hem, men han sticker in i gymmet och kör ett intervallpass på en timme eller något. Så han är helt galen så sätt.

Hampus Plato.
Hampus Plato. Foto: Kajsa Juslin

Hampus Plato.

Ålder: 21.

Position: Forward.

Tröjnummer: 13.

Senaste klubb: Oskarshamn/Västervik.

Larsson: Jag gillar verkligen Hampus Plato. Han kommer också bli en riktig bikare. Han har skills, han har liksom skallen. Han tvekar inte för en sekund och älskar att trash talka. Han är där hela tiden så han kommer bli jäkligt viktig för oss tror jag. Just att han kan komma in i huvudet på motståndare och tjafsa och snacka. Det kommer behövas.

Theodor Pistek.
Theodor Pistek. Foto: Kajsa Juslin

Theodor Pistek.

Ålder: 22.

Position: Forward.

Tröjnummer: 34.

Senaste klubb: Kristianstad.

Jellvert: Kanonkille att ha i omklädningsrummet. Lugn, samma sak med honom, han kanske inte tar störst plats i omklädningsrummet, men han gillar ändå att vara med i tugget. Och på isen är han ju skillad. Han har tajming i allt han gör, tar emot passningar och hittar rätt ytor. En riktig målskytt.

Larsson: Ja, det är han. Han nyper dit dom alltså. Det bara smäller och så sitter den där. Han är jäkligt duktig faktiskt.

Är det någon spelare som ni tror får ett genombrott i år?

Larsson: Jag skulle nog säga Pistek. Han var jäkligt bra förra året (i Kristianstad) också dock.

Jellvert: Jag köper den. Men då säger jag Norbäck bara för att inte säga samma. Norbäck har sett riktigt fin ut, och bra handledsskott som sagt. Han är också duktig på att hitta ytorna och ta sig in framför kassen. Så jag tror att han kommer göra en kanonsäsong.

Artikeltaggar

Albert LyckåsenBIK KarlskogaBIK Karlskoga A-lagFilip SveningssonGustaf ThorellHampus PlatoHenrik LarssonIshockeyJesper NorbäckKalle JellvertRikard OlsénSamuel JonssonSportViktor Lang

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.