Hoppa till huvudinnehållet

Därför tror Sixten att KB vinner derbyt mot SIK: ”Jag tippar 3–1”

Publicerad:
Här är Sixten Eriksson i sin första seriematch med KB, då det blev seger hemma mot City från Eskilstuna. Han debuterade annars genom att göra två mål i träningsmatchen mot IFK Kristinehamn.
Här är Sixten Eriksson i sin första seriematch med KB, då det blev seger hemma mot City från Eskilstuna. Han debuterade annars genom att göra två mål i träningsmatchen mot IFK Kristinehamn. Foto: Tomas Nilsson

KB Karlskogas Sixten Eriksson är optimist inför lördagens derby hemma mot Strömtorps IK.

– Jag ser oss som favoriter och tror att vi har goda möjligheter att vinna. Jag tippar att det blir 3–1, säger KB-mittfältaren.

Han grundar sin hoppfulla inställning på bland annat den starka period som laget har bakom sig, inte minst i jämförelse med hur det såg ut innan KB fick fyra förstärkningar från Degerfors IF – bland andra Sixten Eriksson.

Under hösten har KB lyft sig och därmed skaffat sig en bra möjlighet att åtminstone få kvala för fortsatt division 3-spel.

– Nu när truppen är bredare ökar konkurrensen om platserna i laget. Det gör att fler måste jobba ännu hårdare.

Han lyfter även fram att KB är svårslaget hemma på Nobelstadion.

– Historiskt sett har vi varit starka här mot Strömtorp. Det tror jag vi kommer fortsätta att vara även efter det här derbyt.

Vänt hem

Sixten Eriksson är KB-spelare från början. Efter spel i Degerfors IF:s akademilag, senast i P19-laget i näst högsta serien, är han nu åter i KB.

– Tekniskt sett är spelarna bättre i P19 superettan. Däremot är det mer fysiskt spel här i division 3.

Att ta plats i DIF:s elitlag på seniorsidan redan till kommande säsong är mycket svårt för en spelare som kommer från andradivisionen på P19-sidan.

– När jag nu skulle ta steget till seniorfotboll kändes KB som ett bra steg. Jag hoppades på mycket speltid vilket jag har fått.

Förvånansvärt jämnbra

Yngre spelare som kommer upp och spelar A-lagsfotboll visar oftast en skiftande formkurva till att börja med: riktigt starka prestationer kan varvas med direkt svaga.

I Erikssons fall har inga sådana tendenser synts utan han har hållit en förvånansvärt hög lägstanivå och växt ut till en värdefull spelare i KB:s jakt på att få kvala sig kvar i serien.

Blir extra taggad

Det förväntas bli storpublik på Nobelstadion under lördagseftermiddagen. När KB förra året spelade derby i division 4 hemma mot Karlskoga SK kom över 1 300 åskådare. Då som nu handlar det om fri entré, företag och privatpersoner betalar i stället. Det gör att det borde finnas utmärkta förutsättningar att publiksiffran passerar 1 000 åskådare.

– Det gör mig extra taggad. Det är förstås inget som hör till vardagen att spela inför så många åskådare. Jag har gjort det en gång tidigare...

I en försäsongsmatch med Degerfors IF mot Karlstad.

...– och gör det gärna igen på lördag.

Nyförvärv till KB från Degerfors: ”En jättefin förstärkning”Goda vännerna som blir rivaler i derbyt – ingen vill bära favorittrycketBenjamin Buissons dubbel sänkte Torsby – tre mycket viktiga poäng till KBKB hoppas på publikfest i derbyt – en viktig match på flera sätt för klubben

Artikeltaggar

Division 3 västra SvealandFotbollKB KarlskogaNobelstadion

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.