Hoppa till huvudinnehållet

Kurran i Källmo ägs av en privatperson

Publicerad:
Tony Ring, KSO, svarar att kommunen inte har lagliga möjligheter att göra något åt Kurran i Källmo.
Tony Ring, KSO, svarar att kommunen inte har lagliga möjligheter att göra något åt Kurran i Källmo.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Svar på insändare ”Ser fram emot konstruktivt svar”

I en insändare ställer signaturen ”Observant Karlskogabo” en fråga till mig och önskar sig ett konstruktivt svar.

Insändaren som besvaras:

Ser fram emot konstruktivt svar

Dessvärre är det inte helt enkelt att svara vidare konstruktivt och det beror på de faktiska omständigheterna och i förlängningen kommunallagen. Fastigheten frågan handlar om ägs av en privatperson vilket innebär att kommunen inte har möjlighet att investera i underhåll eftersom det skulle bryta mot gällande lagstiftning.

När det gäller andra fastigheter med stort kulturellt värde t.ex. Hembygdsgården så drivs verksamheten i det fallet av en förening vilket möjliggör stöd från kommunen på ett sätt som faller inom det som är lagligt. Ett aktuellt exempel är kommunens ekonomiska stöd till en efterlängtad renovering av taket på Hembygdsgården. Jag kan bedyra att Karlskoga kommun har högt ställda ambitioner när det gäller att bevara kulturhistoriskt viktiga byggnader men i fallet med den gamla kurran i Källmo har vi dessvärre ingen rådighet över frågan.

Tony Ring (M), kommunstyrelsens ordförande

Artikeltaggar

Bostad och byggenFastigheterKarlskoga kommunKommunstyrelsenLagstiftningModeraternaRenoveringarTony Ring