Hoppa till huvudinnehållet

Granska, spegla och rapportera är vår livsluft

Publicerad:
Chefredaktör Catarina Lindström svarar på insändare om åsiktsmaterialet i KT-Kuriren.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Svar på insändare ”KT-Kuriren är viktig för demokratin”’

Jag håller fullständigt med ”Insändarskribent” att KT-Kuriren är en viktig grundpelare i den lokala demokratin. Att granska, spegla och rapportera det som händer i Karlskoga och Degerfors är vår livsluft. Bara i år har vi fått två priser som bevis på att vi gör just det.

Insändaren som besvaras:

KT-Kurien är viktig för demokratin

Insändarsidorna och den lokala debatten är en otroligt viktig del av vårt demokratiska uppdrag.

När det gäller frågan om vi har någon policy för vilka insändare som publiceras så är svaret att vi arbetar enligt följande:

1) Lokala insändare går före regionala. Sist i kön kommer rikstäckande.

2) Privatpersoner kommer före politiker.

3) Svar och repliker på insändare ska publiceras så snabbt som möjligt.

För övrigt gäller vanliga publicistiska regler; man får inte ägna sig åt personangrepp, inte ge sig på någon på grund av exempelvis kön, etnicitet eller liknande och vi håller en civiliserad ton.

Sedan är det också så att om samma insändarskribent skriver ett tiotal insändare i samma ämne utan att något nytt i sak tillkommer så är inte den tionde insändaren den som prioriteras.

Slutligen händer det också att två insändarskribenter debatterar väldigt länge, och då kan vi också känna oss manade att helt enkelt dra ett streck i debatten.

Men jag kan lova att vi tar vårt demokratiska uppdrag på allvar och gör allt för att hålla opinionsmaterialet så lokalt och aktuellt som möjligt.

Jag kan också lugna signaturen ”Bengt” med att det faktum att KT-Kuriren från förste oktober kommer ut tre dagar i veckan i print inte är någon försökstid utan en långsiktig satsning.

Artikeltaggar

DebatterDegerforsKarlskogaLOVSamhälle