Hoppa till huvudinnehållet

Ludwig Sundström det stora utropstecknet för BIK Karlskoga J20

Publicerad:
BIK Karlskoga J20 vann mot Malungs IF
BIK Karlskoga J20 vann mot Malungs IF

BIK Karlskoga J20 besegrade Malung hemma i J20 Region väst herr i ishockey med 4-2 (1-0, 2-1, 1-1). Men mycket snack handlade om Ludwig Sundström – som gjorde ett hattrick för BIK Karlskoga J20. Erasts Nazarenko gjorde också ett mål för segrarna, målen för Malung gjordes av Ville Johansson och Pontus Laestander.

– Skönt att starta serien med 3 poäng såklart. Jag tycker att vi kommer ut och tar tag i taktpinnen direkt från start och vinner skotten i första perioden med 20-4 tyvärr får vi inte mer utdelning än 1-0 på tavlan. Vi kontrollerar matchen även sista 40 minuterna med mycket puckinnehav men är tyvärr lite för tama när vi väl ska ta oss in på mål, men som sagt skönt med seger. Kul för Ludwig Sundström att göra 3 mål, han har haft lite tufft med målskyttet på försäsongen så det var kul för han och hans femma som han spelade med att få utdelning på sitt fina spel, kommenterade BIK Karlskoga J20:s tränare Marcus Kull.

BIK Karlskoga J20 tog ledningen efter 16.36, genom Ludwig Sundström assisterad av Hannes Edvinsson och Anton Edström. Efter 3.22 i andra perioden nätade Pontus Laestander, framspelad av Gustav Sundqvist och kvitterade för Malung.

BIK Karlskoga J20:s Ludwig Sundström gjorde 2-1 efter 12.01 på pass av Oskar Johansson och Anton Edström.

Erasts Nazarenko gjorde dessutom 3-1 efter 19.47 på pass av Carl Lindskog.

BIK Karlskoga J20 ökade ledningen till 4-1, återigen genom Ludwig Sundström efter 7.13 i tredje perioden.

Malung reducerade dock till 4-2 genom Ville Johansson när bara två minuter återstod att spela, och gjorde matchen spännande in i slutet.

BIK Karlskoga J20:s Anton Edström hade tre assists.

BIK Karlskoga J20 vann senast lagen möttes med 8-3 i Nobelhallen.

BIK Karlskoga J20 tar sig an Orsa i nästa match borta lördag 23 september 13.15.

Artikeltaggar

BIK Karlskoga J20IshockeyJ20 Region västMalungs IFNobelhallen

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.