Hoppa till huvudinnehållet

Mellomusikal av Monica Forsberg, Lasse Holm och Ingela ”Pling” Forsman

Publicerad:
Monica Forsberg, Lasse Holm och Ingela ”Pling” Forsman.
Monica Forsberg, Lasse Holm och Ingela ”Pling” Forsman. Foto: Lars Dareberg

”De’ e’ det här vi kallar kärlek”, är en ny musikal med mellohitlåtar som Monica Forsberg arrangerar tillsammans med Lasse Holm och Ingela ”Pling” Forsman på Nöjesteatern i Malmö.

– För fem år sedan ringde Torgny Söderberg till mig och Ingela ”Pling” Forsman. Han hade en dröm om ett göra musikal av våra hits från 80-talet. Den skulle spelas på Lorensbergsteatern i Göteborg. Ingela och jag träffades och började på ett manus, sen kom pandemin och allt blev lagt i malpåse, berättar Monica Forsberg.

När pandemin var över fick idén nytt syre och de satte i gång igen.

– Vi tog kontakt med Lasse Holm och anlitade regissören Hans Marklund som gjort alla stora shower i Sverige och efter det fick vi kontakt med Nöjesteatern i Malmö.

Fattas dem

Torgny Söderberg som var den drivande i detta avled förra året.

– Han fattas oss, vi kände det när vi träffades härom dagen. Det är så sorgligt. Han brann för det här, vi andra kanske gav upp lite efter vägen, men han var motorn och ville verkligen det här. Så det var han som tog tag i det efter pandemin.

Musikalen utspelar sig 1985, melodifestivalen är på väg utför och tappar tittare. Sveriges Television gör en storsatsning med den största talangtävlingen någonsin. Nu är den på väg till den lilla staden Målinge.

På gatorna, i hemmen och i butikerna förbereder man för den stora showhändelsen som ska sätta Målinge på kartan. Mitt i förberedelserna anländer, för stadens invånare, en rad obekanta personer och den invanda småstadslunken sätts snabbt ur spel...

”De’ e’ det här vi kallar kärlek”, har premiär den 22 september.
”De’ e’ det här vi kallar kärlek”, har premiär den 22 september. Foto: Foto Markus Gårder

Ser bra ut

Monica Forsberg berättar att hon har sett ett genomdrag och hon tycker det ser väldigt bra ut.

Bra vibrationer, Eloise, Främling och Canelloni macaroni är exempel på låtar som finns med i repertoaren.

– Det är en stor produktion med stor ensemble, dansare och orkester.

I huvudrollerna ses Elisa Lindström som spelar hotellägare Bella, Magnus Skogsberg, känd från ICA reklamen, spelar Alexander, känd programledare och producent. Bruno Mitsogiannis spelar Gunnar Armani, pizzabagare. Degerforsfödda Stefan Clarin spelar Lasse Yngrot som driver närlivsbutiken. Robert Rydberg spelar Vikström, teatervaktmästare och Frida Bergh spelar Eliosie Dufva, advokat.

Premiären är den 22 september.

Artikeltaggar

Ingela ForsmanLasse HolmMalmöMonica ForsbergMusikalerNöje/KulturStefan ClarinTorgny Söderberg

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.