Hoppa till huvudinnehållet

Niclas Mendritzki om gruffet: ”Det är känslor bara”

Publicerad:
Det blev en stökig avslutning på matchen då Alexander Hjärpe (nummer 4) blev utvisad.
Det blev en stökig avslutning på matchen då Alexander Hjärpe (nummer 4) blev utvisad. Foto: Tomas Nilsson

Under lördagen spelades det derby mellan KB Karlskoga och Strömtorps IK på Nobelstadion. SIKs tränare Niclas Mendritzki känner att i och med 1-1 resultatet tappade SIK två poäng.

Matchen som inleddes med ett övertag för SIK gjorde inte direkt att något bet på naglarna. SIK tryckte på med inlägg och hörnor mot anfallarna Olle Fingal Dahl och Johannes Lahtinen. Men den första halvleken slutade mållös.

– I första halvlek är det våran match tycker SIKs bästa målgörare för säsongen Olle Fingal Dahl.

Han fortsätter.

– Vi skapar mycket lägen men sätter dem inte. Vi har ett par vi borde göra ål på, menar han.

Olle Fingal Dahl, till vänster, utmärkte sig i positiv riktning genom att ge SIK ledningen. Här han haft en duell med Alexander Hjärpe. Längst till höger: Liam Larsson.
Olle Fingal Dahl, till vänster, utmärkte sig i positiv riktning genom att ge SIK ledningen. Här han haft en duell med Alexander Hjärpe. Längst till höger: Liam Larsson. Foto: Tomas Nilsson

Det fysiska spelet som SIK bjöd på är något Niclas Mendritzki i SIKs tränarstab tryckt på under veckan.

– VI vet att de (KB) är rörliga och bollskickliga på mitten, men brister rejält i närkampsspel, och sedan är de sämre i försvar när de tappar boll. Det var ju en matchplan vi hade, att vara tugga och ligga nära, summerar Mendritzki det fysiska spelet.

I den andra halvleken tog sig KB in lite mer men det var SIK som skapade de farligare chanserna.

”Första derbymålet satt fint”

I den 52:a matchminuten får Johannes Lahtinen en boll i straffområdet som Hannes Bergenheim i KB-målet kom ut lite snett på. Lahtinen tråcklade bollen vidare till Olle Fingal Dahl som satte årets första derbymål i öppen bur.

– Det var ett ganska enkelt mål, Lahtninen gör det mesta och jag får i princip öppet mål. Första derbymålet satt fint, tycker Fingal Dahl, som nu har satt nio bollar i årets upplaga av division 3 Västra Svealand.

Zana Hawez sätter stopp för en offensiv insats från KB-backen Berk Turgay. Med ryggen mot kameran: Daniel Djuric.
Zana Hawez sätter stopp för en offensiv insats från KB-backen Berk Turgay. Med ryggen mot kameran: Daniel Djuric. Foto: Tomas Nilsson

Under andra halvlek fortsatte ”Lirarnas lag” att hålla i bollen och skapa mest. Men med cirka en kvart kvar slog KB in bollen i straffområdet och Benjamin Buisson smyger bakom ryggarna på SIK-försvararna och petar in bollen bakom den vikarierande Jonathan Palmberg i SIKs mål.

– De har bara en chans, vi har åtminstone fem-sex bra lägen, summerar Niclas Mendritzki chansfördelningen i matchen.

Gurgel

Efter KBs kvittering verkade det som matchen blev mer grinig och ful. Det hela eskalerade med endast ett fåtal minuter kvar. KBs Alexander Hjärpe ansåg att han fått ett inkast emot sig felaktigt vid SIKs avbytarbänk. Det delades ut knuffar och det blev stort rabalder framför bänken. Det slutade med att Hjärpe blev utvisad och matchen blåstes av strax därefter.

– Det är känslor bara. Det är ett solklart rött, låt det vara det. Men våra spelare ska dit och tjafsa, summerar Medritzki gurglet som uppstod framför näsan på honom.

Olle Fingal Dahl har en lite annan syn på det hela.

– Jag såg inte riktigt vad som hände, men ”BG” (Isak Bergdahl Gustafsson) fick en knuff in i spelarbåset. Lite onödigt kanske. Men det hör till, tycker målskytten efter matchen.

För SIK betyder lördagens resultat att de ligger trea med tre matcher kvar att spela. De har sju poäng upp till Adolfsberg på kvalplats och ska mötas kommande helg.

William Larsson-Deland

Folkfesten på NobelstadionDyrköpt poäng i derbyt för KB – två avstängningar väntarOavgjort mellan KB och SIK inför storpublikSå här ställer lagen upp i derbyt på Nobelstadion

Artikeltaggar

FotbollJohannes LahtinenKB KarlskogaNiclas MendritzkiNobelstadionOlle Fingal DahlStrömtorps IK

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.