Hoppa till huvudinnehållet

Värmland gick på knock direkt i lördagens match – drömmen om slutspel lever

Publicerad:
Spelarna från Karlskoga i Värmlands TV-pucklag som under veckoslutet ska spela fem matcher i Falun. Från vänster: Elvira Björkbacka, Svea Hallblad, Alicia Björkbacka, Lovisa Petruska, Malva Lindgren, Selma Karlsson, Thea Gustavsson och Nellie Fermby.
Spelarna från Karlskoga i Värmlands TV-pucklag som under veckoslutet ska spela fem matcher i Falun. Från vänster: Elvira Björkbacka, Svea Hallblad, Alicia Björkbacka, Lovisa Petruska, Malva Lindgren, Selma Karlsson, Thea Gustavsson och Nellie Fermby. Foto: Privat

Värmland tog två storsegrar i lördagens matcher i TV-pucken.

I förmiddagens match blev det seger med 22–0 mot Gotland. På eftermiddagen följde Värmland upp det med att besegra Västmanland med 12–1.

Det gör att chansen att gå vidare till TV-puckens slutspel finns kvar inför söndagens avslutning.

Värmland möter då Stockholm och Södermanland.

De två första lagen är garanterade platser i slutspelet.

I nästa steg handlar det om utifall en eller två treor kvalificerar sig för slutspelet. Det beror på Gästrikland som är garanterat en slutspelsplats som hemmalag.

Under fredagen började Värmland med en 2–4-förlust mot Dalarna. Då var det tremålsunderläge redan efter halva första perioden och fyra måls underläge inför andra och sista perioden, innan siffrorna snyggades till under de avslutande 20 minuterna.

I lördagens matcher gick Värmland på knock direkt. Mot Gotland var det ledning med 3–0 efter 75 sekunder. Mot Västmanland stod det 8–1 efter halva matchen.

Tabellen

Blytung start för Värmland i TV-pucken: ”Vi får ta med oss uppryckningen”Här beskrivs samtliga spelare från Karlskoga i Värmlands lag i TV-puckenStarkt genrep inför TV-pucken – Värmland tvåa i RegionscupenÅtta Karlskogatjejer i TV-pucken

Artikeltaggar

FalunIshockeyLugnets IshallTV-pucken

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.