Hoppa till huvudinnehållet

Vad är rätt eller fel?

Publicerad:
Stora Valla
Stora Valla

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Det finns ett politiskt beslut om 15 miljoner vilket tydligen inte räcker till en ny läktare. Hur mycket ska en fattig kommun satsa på fotboll tycker många? Det ger pengar tillbaka i olika former, men någonstans finns kanske en gräns.

En del spelarna tjänar bra men bor inte här och betalar ingen skatt. Ett förslag är att 15 miljoner gäller och därutöver betalar DIF resten. Utifrån lönerna DIF betalar är det inte en fattig förening. Enligt senaste årsmötet har Degerfors IF ett eget kapital på 13,8 miljoner kronor. När det kom fram att pengarna till läktarbygget skulle ändras från 25 miljoner till 15 miljoner sa Rakar bl.a. att hans vision var en läktare för ca 60 miljoner:

– Med vårt nya hyresavtal är föreningen med och finansierar alla investeringar så kommunen behöver inte känna att kostnaderna ökar av ett mer framtidsorienterat projekt.

Borde väl även gälla en dyrare läktare än 15 miljoner.

Siffrorna som avser taxeringsåret 2023, och det är alltså inkomsten från tjänst under 2022, visar att flera spelare tjänar strax under eller över en miljon kronor.

Till er som inte gillar fotboll och kommunens satsning på att DIF ska spela i allsvenskan bör väl åter påpekas att arenakraven är Svenska fotbollsförbundet som ställer.

Att en kommun äger arenan är inte ovanligt, det gör alla utom tre. Men de flesta har ändrat namn på arenan i samband med att bygga en ny modern arena och fått x miljoner för namnbytet. Går det att ändra Stora Valla om något stort företag är intresserat?

Tro på det

Artikeltaggar

Degerfors IF HerrEkonomiFotbollInvesteringarLönerSkatterStora Valla