Hoppa till huvudinnehållet

Degerfors gör en ändring i truppen – så ska AIK besegras

Publicerad:
DIF:s tränarduo Andreas Holmberg och Tobias Solberg, med flaskan, tycker att det varit bra förberedelser inför mötet med AIK.
DIF:s tränarduo Andreas Holmberg och Tobias Solberg, med flaskan, tycker att det varit bra förberedelser inför mötet med AIK. Foto: Tommy Pedersen/TT

Mittfältaren Damjan Pavlovic är sjuk och saknas därför i Degerfors IF:s trupp till måndagens allsvenska bortamatch mot AIK. Han ersätts av försvararen Alexander Hedén Lindskog.

På väg hem från söndagens stängda träning säger tränaren Andreas Holmberg, inför det mycket viktiga bortamötet:

– Vi har haft två bra träningsveckor efter matchen mot Häcken.

DIF kombinerade då en mycket stabil defensiv med en vass offensiv vilket resulterade i en 1–0-seger.

– Med tanke på motståndet var det vår bästa insats i år, sett över 90 minuter, tycker DIF-tränaren.

Så tror Holmberg

– Nu räknar vi med att AIK kommer ut med mycket energi, och med publiken i ryggen. Det är viktigt att vi kan stå emot det. Vi vill ha ett ”bra” bollinnehav, ”vila” med boll och låta AIK-spelarna jobba, i så stor utsträckning som det bara går. Vi är dock medvetna om att det är en match som säkert kommer att pendla.

Att AIK ibland har det spelmässiga kommandot och att DIF ibland har det.

– Genom vårt bollinnehav vill vi skapa chanser och förstås göra mål i sista steget. Samtidigt är det mycket viktigt att vi ”städar undan” ordentligt från vår egen box.

I våras blev det 2–1-seger för Degerfors hemma mot AIK.

Nere på kvalplats

När 23:e omgången inleddes på lördagen slog Sirius till med en 7–0-seger hemma mot Varberg. Det betyder att Uppsalalaget, åtminstone, tillfälligt tog sig upp från nerflyttningsplats till positionen ovanför strecken i botten. DIF åkte å sin sida ner på kvalplats medan AIK gör Varberg sällskap på nerflyttningsplats.

Om det blir seger eller oavgjort tar sig DIF förbi Sirius och ligger på 13:e plats. Vinner däremot AIK är DIF på nerflyttningsplats.

DIF-truppen till matchen mot AIK: Sondre Rossbach, Jonas Olsson, Alexander Hedén Lindskog, Oscar Wallin, Gustav Granath, Douglas Bergqvist, Seid Korac, Karim Mammar, Sebastian Ohlsson, Joe Gyau, Elyas Bouzaiene, Rasmus Örqvist, Justin Salmon, Peter Gwargis, Johan Mårtensson, Christos Gravius, Pashang Abdulla, Hugo Bolin, Diego Campos och Gustav Lindgren.

Startelvan presenteras en timme innan avspark, alltså klockan 18.10 den här gången.

Så påverkas Degerfors av lördagens utklassning i UppsalaStudio Valla är tillbaka – Örqvist om hösten: ”Är som bäst när det stormar”Degerfors IF ser domedagsscenario: ”Kan få avsäga oss allsvenskt spel”Rakar fruktar att det inte blir några hemmamatcher i Degerfors nästa årColombianske stjärnan stal den huvudroll som var vikt åt Berger efter hörnmåletKrönika: DIF verkar vara som bäst när det blåser som mest – och det kan avgöra allt

Artikeltaggar

AIKAlexander Hedén LindskogAllsvenskanAndreas HolmbergDegerfors IF HerrFotbollFriends ArenaSolna

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.