Hoppa till huvudinnehållet

Uruppförande och Sverigepremiär hos Teater Nolby i lokal tolkning av Tolkien

Publicerad:
David Levi har skrivit manus till Bilbo som ska uppföras på Teater Nolby.
David Levi har skrivit manus till Bilbo som ska uppföras på Teater Nolby. Foto: Anna-Stina Tallmyren

Nästa sommar återupptar Teater Nolby sina sommarspel och det med buller och bång. Där blir nämligen Sverigepremiär för pjäsen Bilbo, som David Levi gjort manus till utifrån Tolkiens bok ”The Hobbit”.

– Det var egentligen redan då Lyset spelade Mannen från La Mancha, för 20 år sen i Karlsdal, som jag satt bakom scenen och läste J.R.R Tolkiens ”The Hobbit” och jag tänkte då att det här skulle man göra ett manus på, säger David Levi som sedan dess burit den drömmen med sig.

– Man tror nästan inte det är sant, säger han nu då han har manuset klart och det även getts tillstånd, med tanke på upphovsrätten, för det.

Den sommaren för 20 år sedan var första gången han kom i kontakt med Olle och Lena Söderberg. Sedan dess har de spelat teater ihop.

Gjorde uppehåll

Teater Nolby har kört sommarteater sedan 2008, men nu gjort uppehåll ett par år. Det tar de igen nästa år, då de slår på stort och även ingår samarbete med Teater Martin Mutter och Amatörteatersamverkan i Örebro län.

Redan har information hållits på Teater Martin Mutter för de som är intresserade att delta i nästa års produktion och på tisdag, den 19 september, hålls motsvarande information även i Karlskoga, på Kulturskolan.

Roller kommer att finnas för såväl barn som ungdomar och vuxna, men också andra uppgifter kring produktionen, allt från scenografi till marknadsföring.

En månad

Man planerar för 19 föreställningar från mitten av juni till mitten av juli och spelplatsen blir ute vid Teater Nolby, norr om Karlskoga. Repetitionerna kommer däremot hållas på mer centrala platser i länet, i alla fall inledningsvis.

Manusförfattaren David Levi kommer också står för regin.

Artikeltaggar

FöreställningarKarlsdalKarlskogaMartin MutterNöje/KulturÖrebro länTeaterTeater Nolby

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.