Hoppa till huvudinnehållet

Karlskoga Bats mästare för andra året i rad: ”Riktigt spännande”

Publicerad:
Karlskoga Bats mästare på U15-sidan. Övre raden från vänster: Bum Dasheveg, Milton Andersson, Vidar Thelander, Alex Stjernström, Alex Modin och Max Sjöborg. Nedre raden från vänster: Dora Tolstoy, Jodi Resho, Vera Sjödin, Ronja Cannehag Oscar Joelsson, Felix Atterstig, Noah Strandberg och Viktor Lindkvist. Sittande. Erik Asp. Längst till vänster på övre raden står lagets Bat Boy Gustav Joelsson.
Karlskoga Bats mästare på U15-sidan. Övre raden från vänster: Bum Dasheveg, Milton Andersson, Vidar Thelander, Alex Stjernström, Alex Modin och Max Sjöborg. Nedre raden från vänster: Dora Tolstoy, Jodi Resho, Vera Sjödin, Ronja Cannehag Oscar Joelsson, Felix Atterstig, Noah Strandberg och Viktor Lindkvist. Sittande. Erik Asp. Längst till vänster på övre raden står lagets Bat Boy Gustav Joelsson. Foto: Karlskoga Bats

För andra året i rad blev Karlskoga Bats ungdomsmästare i Sverige.

– Det var två riktigt spännande matcher under söndagen, säger Jesper Joelsson som är en av coacherna för Bats.

Under lördagen blev det först två säkra segrar för Bats 15-årslag som gällde som förhandsfavorit efter att ha vunnit 17 av 19 matcher tidigare under säsongen. Stockholm besegrades med 17–3 och Malmö med 10–6.

Söndagens matcher i Sundbyberg blev betydligt tuffare.

Sista slaget avgjorde

I semifinalen var det Leksand som svarade för motståndet och slogs tillbaka via 6–4.

– Det var så jämnt som det kan bli. Vi avgjorde genom sista slaget, berättar Joelsson.

Höll undan

Bats tog tidigt ledningen med 3–0 i finalen mot Sundbyberg.

Motståndarlaget närmade sig med två poäng i fjärde inningen (spelomgången) men Bats höll undan till seger.

Oscar Joelsson och Erik Asp stod för lagets homeruns under helgen. Joelsson slog tre av dessa och Asp en. Det var deras sista framträdanden i 15-årslaget, de är de enda 08:orna i laget.
Oscar Joelsson och Erik Asp stod för lagets homeruns under helgen. Joelsson slog tre av dessa och Asp en. Det var deras sista framträdanden i 15-årslaget, de är de enda 08:orna i laget. Foto: Karlskoga Bats

Genom den här triumfen följde Bats upp fjolårets skrällseger i finalen mot Stockholm med ännu en mästerskapstitel.

– Det är första gången vi vinner ett slutspel två år i rad, säger Joelsson som har utmärkt koll på klubbens historia.

Förutom Jesper Joelsson coachas laget även av Jonas ”Knecke” Cannehag, Jonas Thelander och Stefan Modin.

I bronsmatchen blev det seger för Stockholm mot Leksand.

Bats-ungdomar spelar SM-slutspel: ”Vill avsluta med vinst”

Artikeltaggar

BasebollKarlskoga Bats

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.