Hoppa till huvudinnehållet

KB överträffade budgeten på publikfesten: ”Väldigt bra nivåer”

Publicerad:
KB Karlskoga, där Ulrika Sjöblom är ordförande, kunde glädja sig åt storpublik på Nobelstadion i lördags då det handlade om ett prestigefyllt och mycket viktigt derby.
KB Karlskoga, där Ulrika Sjöblom är ordförande, kunde glädja sig åt storpublik på Nobelstadion i lördags då det handlade om ett prestigefyllt och mycket viktigt derby.

När det kom 1 280 åskådare till Nobelstadion överträffades KB Karlskogas förväntningar.

– Det blev väldigt bra nivåer, säger KB:s ordförande Ulrika Sjöblom.

Internt jobbades det efter målsättningen att nå 800–1 000 åskådare.

– Det är egentligen för tidigt att definitivt säga hur mycket pengar vi fick in på den här matchen. Det kan vi inte svara säkert på förrän under nästa vecka. Det jag kan säga nu är att vi uppnådde minst budget, och kanske uppåt tio procent mer än det, men mer exakt kan jag tyvärr inte vara för tillfället, säger KB:s ordförande på söndagsförmiddagen.

Pausunderhållningen

KB satsade på kringarrangemang för att göra det här till en riktigt festlig eftermiddag, i fotbollens tecken.

– Vid sidan av derbyt mot Strömtorp känner vi att det blev väldigt lyckat med matcher för yngre spelare i pausen. Det lockade säkert extra många åskådare.

Ulrika Sjöblom kunde inte själv vara på plats, ”jag streamade matchen på ett flyg mellan Sicilien och Arlanda”, men har fått rapporter om ett arrangemang som fungerade på ett utmärkt sätt.

Fri entré

Det handlade om fri entré för alla åskådare. I stället var det företag eller privatpersoner som betalade. Antingen med en fast summa eller per åskådare.

KB har jobbat både med tidigare samarbetspartners och nya.

Vad tycker du rent sportsligt om 1–1?

– Vi ska vara nöjda med oavgjort som det såg ut på planen. Vi var starkt pressade i första halvlek. I andra kom vi igen men bättre fotboll än det här har vi absolut spelat, svarar Ulrika Sjöblom.

Det avgörs i de tre sista omgångarna om KB, som nykomlingslag, klarar sig kvar i division 3.

När det gäller motståndarlaget Strömtorps IK finns fortfarande en liten chans att det kan bli kval upp till division 2.

Folkfesten på NobelstadionNiclas Mendritzki om gruffet: ”Det är känslor bara”Dyrköpt poäng i derbyt för KB – två avstängningar väntarOavgjort mellan KB och SIK inför storpublikSå här ställer lagen upp i derbyt på NobelstadionDärför tror Alexander att SIK vinner derbyt mot KB: ”Jag tippar 2–0”Därför tror Sixten att KB vinner derbyt mot SIK: ”Jag tippar 3–1”Goda vännerna som blir rivaler i derbyt – ingen vill bära favorittrycketKB hoppas på publikfest i derbyt – en viktig match på flera sätt för klubben

Artikeltaggar

Division 3 västra SvealandFotbollKB KarlskogaNobelstadionStrömtorps IKUlrika Sjöblom

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.