Hoppa till huvudinnehållet

Stor krigsförbandsövning i Värmland under veckan

Publicerad:
Reporter Oskar Sandström
Oskar Sandström
oskar.sandstrom@nwt.se
Hemvärnet genomför en stor krigsförbandsövning i Värmland under vecka 38.
Hemvärnet genomför en stor krigsförbandsövning i Värmland under vecka 38. Foto: Anders Persson

Den 18 till 25 september pågår en stor krigsförbandsövning i Värmland, då Försvarsmakten genomför flera övningar och aktiviteter på flera platser i länet.

Hemvärnet som är en del av Försvarsmakten ska öva på sin förmåga att lösa uppgifter under kris. Det är Örebo-Värmlandsgruppen och 19:e hemvärnsbataljonen som deltar i övningen.

Mellan 400 och 600 personer ingår i övningen, och allmänheten kan märka av det på olika sätt. Till exempel genom soldater, militära fordon som bandvagnar och mindre plan som cirkulerar i övningsområdena. Då skjutning med lös ammunition kan förekomma ska du som inte ingår i övningen hålla minst 25 meters avstånd.

Den övningen sker under veckan i Karlstad, men även i Forshaga, Hammarö och Kristinehamns kommun.

Veckan avslutas med en marsch genom Karlstads centrum på söndag 24 september. Hemvärnet avgår cirka klockan 13 från I2 Norra fältet mot Sandgrundsudden, där landshövding Georg Andrén håller tal. Klockan 15 fortsätter marschen längs Klarälven och tillbaka mot Norra fältet.

Artikeltaggar

FörsvarFörsvarsmaktenFörsvarspolitikGeorg AndrénHemvärnetI2KarlstadKlarälvenMilitärVärmlands län

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.