Hoppa till huvudinnehållet

Värmland 58 sekunder från slutspel i TV-pucken: ”Heroisk insats”

Publicerad:
Karlskogas åtta inslag i den värmländska truppen i TV-pucken. Från vänster: Elvira Björkbacka, Svea Hallblad, Alicia Björkbacka, Lovisa Petruska, Malva Lindgren, Selma Karlsson, Thea Gustavsson och Nellie Fermby.
Karlskogas åtta inslag i den värmländska truppen i TV-pucken. Från vänster: Elvira Björkbacka, Svea Hallblad, Alicia Björkbacka, Lovisa Petruska, Malva Lindgren, Selma Karlsson, Thea Gustavsson och Nellie Fermby. Foto: Privat

Värmland går inte vidare till slutspel i TV-pucken. Det står klart när veckoslutets matcher i Falun summeras. Värmland var ett insläppt mål, 58 sekunder före tredje periodens slut i sista matchen, från att gå vidare.

Det värmländska laget tog två storsegrar under lördagen mot Gotland och Västmanland men förlorade tre matcher under helgen: 2–4 mot både Dalarna och Stockholm, och 2–3 efter förlängning mot Södermanland.

Efter utklassningarna av Gotland och Västmanland tog sig Värmland an Stockholm i söndagens första match.

Historien upprepade sig från fredagens förlustmatch mot Dalarna. Nu låg Värmland under med 0–3 och även om laget närmade sig höll Stockholm undan till seger. I fredags var underläget så stort som 0–4.

58 sekunder

Värmland avslutade mot Södermanland. Det stod 2–2 efter 40 minuter, matcherna spelades i 2x20 minuter. I förläningen avgjorde Södermanland, som hade haft ett stort övertag sett till skottstatistiken under ordinarie speltid.

– Vi hade en 2–1-ledning och Södermanland gjorde 2–2 med 58 sekunder kvar. Om vi tagit den trepoängaren hade vi varit vidare till slutspelet så det hängde på 58 sekunder. Det var lite surt såklart, för spelarna hade varit värda att gå vidare, säger förbundskaptenen Niclas Malmquist.

– Det är väldigt små marginaler. Tjejerna har gjort en heroisk insats under helgen och spelat bra hockey. Det är ett riktigt skönt gäng.

Egentligen är det bara de inledande perioderna mot Dalarna och Stockholm som det värmländska laget är missnöjt med.

Alla resultat

Samtliga resultat för Värmland i TV-puckens gruppspel:

Dalarna–Värmland 4–2

Värmland–Gotland 22–0

Värmland–Västmanland 12–1

Stockholm–Värmland 4–2

Värmland–Södermanland 2–3

Slutspel i Gävle

Västerbotten, Uppland och Gästrikland gick vidare från grupp A.

Från grupp B tog sig Dalarna, Södermanland och Stockholm till slutspel. I den gruppen slutade Värmland fyra.

Lagen som avancerade från grupp C är Västergötland och det kombinerade laget från Örebro och Östergötland.

Slutspelet avgörs i Gävle 2–5 november.

I fjol fanns Värmland med i slutspelet.

Värmland gick på knock direkt i lördagens match – drömmen om slutspel leverBlytung start för Värmland i TV-pucken: ”Vi får ta med oss uppryckningen”Här beskrivs samtliga spelare från Karlskoga i Värmlands lag i TV-puckenStarkt genrep inför TV-pucken – Värmland tvåa i RegionscupenÅtta Karlskogatjejer i TV-pucken

Artikeltaggar

FalunIshockeyLugnets IshallTV-pucken

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.