Hoppa till huvudinnehållet

Åtorpsmarken satsar stort på tilltugg: ”Större utbud i år”

Publicerad:
Fler knallar än i fjol kommer inta årets marknad i Åtorp. Arkivbild.
Fler knallar än i fjol kommer inta årets marknad i Åtorp. Arkivbild. Foto: Anna-Stina Tallmyren

Den välbesökta Åtorpsmarken står för dörren. I år firar man också 50-årsjubileum och denna gång tror man på uppemot 10 000 besökare.

Den sista september intar den kärkomna Åtorpsmarken genomfarten i byn och årets upplaga markerar dessutom att det är 50 år sedan Åtorps IF tog över som arrangör.

Anneli Vennerström, an av medlemmarna i marknadskommittén, berättar att man försökt satsa mer på det kulinariska utbudet.

Julins Backyard Barbecue är en av knallarna som kommer stå för undfägnaden. Arkivbild.
Julins Backyard Barbecue är en av knallarna som kommer stå för undfägnaden. Arkivbild. Foto: HP Skoglund

– I år har vi lite större utbud på mat och det brukar gå hem. Vi ska ha som ett mattorg där vi bokat in pizza, grillat, tacos, langos, hamburgare och Julins Backyard Barbecue från Karlstad, säger Vennerström.

Höga förhoppningar

Det tycks heller inte bara vara matknallarna som ökar i antal denna gång, då man hittills lyckats inboka 97 knallar, vilket är att jämföra med förra årets 80.

– Det blir blandat utbud som vanligt. Vi försöker att inte ta hit för många som säljer samma saker, så att det blir mer variation, fortsätter Vennerström.

Åtorp från ovan. Arkivbild.
Åtorp från ovan. Arkivbild. Foto: Love Tallmyren

Någon helikopterflygning blir dock inte av denna gång, men Vennerström menar att man hoppas på att få ett mindre tivoli till platsen. På frågan om hur förväntningarna för årets marknad är i övrigt svarar hon med tillförsikt.

– Det ser bättre ut i år än i fjol. Då kom det ungefär 9 000 besökare och det var ändå ett ganska dåligt år. I år krockar vi inte med Kopparbergs marknad så därför tror vi att det kan det komma ännu fler, avslutar Vennerström.

Helikopterflygning vid fjolårets marknad.
Helikopterflygning vid fjolårets marknad. Foto: Anna-Stina Tallmyren

Artikeltaggar

ÅtorpÅtorps IFMarknaderMat och dryckNöje/Kultur

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.