Hoppa till huvudinnehållet

Bergqvist om tunga andrahalvleken: ”Borde fått mer betalt”

Publicerad:
Degerfors Douglas Bergqvist och AIKs Ioannis Pittas under måndagen.
Degerfors Douglas Bergqvist och AIKs Ioannis Pittas under måndagen. Foto: EMMA WALLSKOG

Degerfors IF:s Douglas Bergqvist stod för en stabil insats i backlinjen mot AIK. Men trots det, och en okej match spelmässigt av DIF, blev det 0–2-förlust.

– Väldigt frustrerande. Det känns ändå som att vi borde fått mer utbetalning för det vi gör, säger han.

Degerfors startade matchen bra i både den första och i den andra halvleken. AIK hade dock ledningen i paus, och gjorde 2–0 på kontring i den 71:a minuten.

– Dåligt resultat - förlust. Alltid tråkigt att förlora. Vi kommer till farliga lägen men får inte till det sista. AIK gör det bra och är duktiga, så vi får kolla på vad vi kan göra bättre inför nästa match, säger Bergqvist.

AIK:s 2–0 kom i en period där Degerfors jagade kvittering. Målet skrevs som ett självmål efter att Abdihakin Alis skott styrts in via Sebastian Ohlsson.

Hur upplevde du målet och perioden innan det?

– Perioden innan Nordfeldt (Kristoffer, i AIK-målet) gick ner och tog den taktiska delen så tycker jag att vi hade bra tryck. Vid själva målet så försöker jag väl nicka den och gå i duell, och sen vinner de andrabollen.

– Det var världens vänster-tåfjutt som fick en styrning, som inte ens hade varit i närheten av mål egentligen, så det gick emot oss. Och det tror jag förstörde vår rytm och gjorde att vi kanske tappade lite självförtroende som vi hade byggt upp.

AIK-målvakten vann tid

En stund före AIK:s 2–0 såg Kristoffer Nordfeldt i AIK-målet ut att få en smäll, och gick ner, vilket gav ett avbrott på ett par minuter i matchen.

Om målvaktens eventuella maskning säger Bergqvist:

– Jag tror vi alla vet att det var det. Han är smart, etablerad, så han vet vad han gör. Han använder det till sin fördel. Jag tyckte vi hade bra press och det var en bra period för dem att lugna ner det.

Dust med anfallaren

Under matchen blev det en del heta dueller mellan Bergqvist och AIK:s anfallare Ioannis Pittas. Efter matchen ”gav” Pittas bort matchbollen lite retsamt till Bergqvist.

– Det är fotboll. Det är ”heat of the moment”, alla vill vinna och göra det för sitt lag. På planen kan man prata men när matchen är slut är det slut, och vi höll en okej nivå, så det var inga konstigheter.

Vad kan ni ta med er från den här matchen?

– Jag tror vi kan ta mycket positiva grejer. Starten och lägena vi kommer till, och hur vi styr i vissa perioder. Såklart vi måste få utdelning i det vi gör, men jag tror vi måste hålla huvudet högt och bara jobba vidare.

Christos Gravius håller inte med AIK-målvakten: ”Skitsnack”Uddlöst DIF föll mot AIK i bottenmöte: ”Skjuter amerikansk fotboll”Degerfors föll i ångestmötet – är nu på nedflyttningsplats

Artikeltaggar

AIKDegerfors IF HerrDouglas BergqvistFotbollIoannis PittasKristoffer NordfeldtSport

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.