Hoppa till huvudinnehållet

Flest invånare kan dra nytta av tjänsten

Publicerad:
Nina Höijer (S), svarar på en insändare om busstrafiken i Karlskoga.
Nina Höijer (S), svarar på en insändare om busstrafiken i Karlskoga. Foto: Bengt Björk

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Svar på insändare ”Försämring av kollektivtrafiken i Karlskoga”

Svar till Boende inom bostadsrättsföreningen Karlskoga hus nr 11 De förändringar som gjordes i december 2021 var en prioritering för att skapa bra trafik till och från centrum, Skranta och gymnasieskolan. Generellt sett är längre resväg och omvägar alltid mindre attraktivt än raka vägen.

Insändaren som besvaras:

Försämring av kollektivtrafiken i Karlskoga

Det stämmer att boende i området kring Häsängen och Ekeby fick längre väg till närmaste busshållplats, men bedömningen var att det inte är allt för långt avstånd till Selma Lagerlöfs väg och att det finns bra och säkra gång- och cykelvägar i området.

Flextrafiken är ett tillköp som Karlskoga kommun gjort för att möjliggöra resor till exempelvis läkarbesök och samhällsservice. Denna tjänst är tillgänglig på vardagar kl. 9.30-16.30.

Planering av kollektivtrafik utgår ifrån var flest invånare kan dra nytta av tjänsten och i de besparingstider vi är i har vi behövt prioritera hårdare. Generellt är skol- och arbetspendling prioriterat och det är där vi har flest resenärer. Ni har rätt i att ha nära till en hållplats är en viktig faktor för att man ska välja att åka kollektivt, men när prioriteringen handlade om att ta bort trafik eller att invånare skulle få längre till hållplatsen, föll valet på att behålla trafiken på linje 52 men med en förändrad körväg.

Nina Höijer (S), regionråd med ansvar för kollektivtrafik,

Artikeltaggar

FlextrafikenGång- och cykelvägGymnasieskolanHäsängenKarlskogaKarlskoga kommunKollektivtrafikNina HöijerSocialdemokraternaTrafik