Hoppa till huvudinnehållet

Britt-Marie var först till pumpen

Publicerad:
Tobias Nordin hjälper till och fyller Britt-Marie Room Östbergs cykel. Hon blev den första att använda pumpen.
Tobias Nordin hjälper till och fyller Britt-Marie Room Östbergs cykel. Hon blev den första att använda pumpen. Foto: Anders Persson

Resultatet av ett medborgarförslag blev en ny cykelpump på Medborgarplatsen i Degerfors. Under måndagen var det invigning.

En elektrisk cykelpump som driv av en liten kompressor har invigts i Degerfors. Allt började med ett medborgarförslag från pensionärsorganisationen PRO där man pekade på att varit svårt för befolkningen att pumpa sina cyklar i centrala Degerfors.

Sagt och gjort, en automatisk cykelpump har nu invigts och den sitter fastmonterat på torget vid busshållplatsen och fler kan det bli.

– Det finns cykelpumpar man montera fast som är mindre och som man trampar på en pedal för att fyll däcket. Nu har vi en stor pump som är automatisk och sedan tänkte vi har flera mindre. Vi vill få Degerforsborna att cykla, orten är inte större, säger Viveka Wernqvist, trafikingenjör i Degerfors kommun.

Stadsträdgårdsmästare Tobias Nordin har stått för det tekniska.

– Pumpen har flera olika munstycken så det ska går att pumpa, cyklar, mopeder, barnvagnar eller rullstolar. Den drivs av en lite kompressor och den är lätt att använda, säger Tobias Nordin som hjälper Britt-Marie Room Östberg och hon blev den första att använda pumpen.

Förslaget blir verklighet: Nu får Degerforsborna efterlängtad luftpump
Cykelpumpen är invigd och Viveka Wernqvist rycker bort rosetten. Bredvid står Tobias Nordin och Britt-Marie Room Östberg.
Cykelpumpen är invigd och Viveka Wernqvist rycker bort rosetten. Bredvid står Tobias Nordin och Britt-Marie Room Östberg. Foto: Anders Persson

Artikeltaggar

CyklarDegerforsDegerfors kommunInvigningarMedborgarförslagMopederPROTobias NordinTrafikViveka Wernqvist

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.