Hoppa till huvudinnehållet

Vilket löfte vill Mika Takamäki bryta?

Publicerad:
Amanda Lindgren (M) svarar på en insändare om satsningar i Karlskoga. Bilden från Nobelstadion.
Amanda Lindgren (M) svarar på en insändare om satsningar i Karlskoga. Bilden från Nobelstadion.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Svar på insändare ”Vet att det finns ett stort behov”.

För oss i Alliansen är det en prioritet av högsta grad att investera i föreningslivet, särskilt när Karlskoga växer och förändras. Det står klart att vi har ambitiösa mål framför oss: En totalrenovering av Nobelstadion är precis slutförd och på gång är ett nytt toppmodernt badhus, en totalrenovering av Nobelhallen, en konstgräsplan i stadens östra del, samt en helt ny basebollanläggning. Tillsammans representerar dessa projekt en investering på närmare en miljard kronor.

Insändaren som besvaras:

Vet att det finns ett stort behov

Det mest anmärkningsvärda med dessa satsningar är att de kommer att genomföras helt utan att belasta kommunen med nya lån. Detta är ingen slump. Vi är engagerade i att upprätthålla en stark ekonomisk grund för Karlskoga, för vi vet att en sund ekonomi är avgörande för stadens långsiktiga välfärd.

Mika, du har kritiserat oss för att ”avvakta på obestämd tid”. Låt oss klargöra: Det handlar inte om avvaktan, utan om att fatta väl övervägda, långsiktigt hållbara beslut. Så till det viktiga: Om ni är så angelägna om att få en ny hall, vilka av de befintliga eller planerade projekten föreslår ni att vi skjuter på framtiden? Skatteintäkter är, som alla karlskogabor mycket väl vet, inte en outtömlig resurs. Vi måste vara ansvarsfulla och ärliga i våra prioriteringar.

Amanda Lindgren (M), ordförande Kultur- och fritidsnämnden

Martin Hårsmar (M), ordförande Samhällsbyggnadsnämnden

Artikeltaggar

AlliansenAmanda LindgrenBadanläggningarBeslutEkonomiInvesteringarKarlskogaKulturMartin HårsmarMika TakamäkiModeraternaNobelhallenNobelstadionNöje/Kultur