Hoppa till huvudinnehållet

Finns behovet av en tälthall?

Publicerad:
Insändarskribent undrar om det inte är bättre att satsa helhjärtat på Stora Valla och strunta i tälthall.
Insändarskribent undrar om det inte är bättre att satsa helhjärtat på Stora Valla och strunta i tälthall. Foto: Bo Walldén

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Under medlemsmötet på torsdagen framkom det att det utifrån den av kommunfullmäktige godkända budgeten på 15 miljoner troligtvis saknas ca. 5+5 miljoner för att Degerfors kommun ska kunna göra upphandling av den nya läktare som tyvärr behövs på Stora Valla för att få godkänt för allsvenskt spel på arenan.

En status som Degerfors kommun genom avtal med Degerfors IF lovat att upprätthålla.

Det tydliggörs också, under samma möte via en fråga till kommunstyrelsens ordförande, att det finns ett godkänt beslut att för en budget på 10 miljoner bygga den tälthall som ska behövas för att klara det hårda trycket från övriga idrotter i kommunen på halltider.

Dessa 10 miljoner är vad som gjorde att det tidigare beslutet på en budget för läktaren på 25 miljoner krymptes till nuvarande 15 miljoner.

Utifrån min magkänsla av att det hårda tryck som tidigare verkligen funnits på halltider borde vara länge, med tanke på volleybollklubben och innebandyklubbens dalande i seriesystemen och minskade verksamheter, gjorde jag en titt i kommunens bokningssystem för halltider efter medlemsmötet.

En vecka i oktober fanns det lediga tider i Letälvsskolan och Stora Halla. Antal deltagare framgår dock inte men där skulle man kunna söka fakta i föreningarnas aktivitetsstöd för mer underlag.

Handen på hjärtat, övriga föreningar: Finns verkligen behovet av en tälthall i närtid?

Ledamöter i kommunfullmäktige: När ni ska besluta och prioritera kring reella investeringsbehov närmaste året, vilken fakta använder ni i er prioritering?

Realistisk kommuninvånare

Artikeltaggar

BudgetarDegerforsDegerfors IF HerrEkonomiKommunfullmäktigeKommunstyrelsenStora VallaVolleyboll