Hoppa till huvudinnehållet

Åker runt och letar skådisar till Bilbo

Publicerad:
Tre kompisar, systrarna Tova och Alva Nordö och Lilja Sääf Thurelund vill vara med i uppsättningen. Foto: Anders Persson

Nästa sommar blir det Sverigepremiär för pjäsen Bilbo, som David Levi gjort manus till utifrån Tolkiens bok ”The Hobbit”.

Pjäsen gör han ihop med Teater Nolby där pjäsen ska spelas och med barnteatergruppen Martin Mutter från Örebro och Amatörteatersamverkan i Örebro län.

Runt 25 personer kom till informationsmötet på Kulturskolan i Karlskoga. Mest barn med sina föräldrar.

Olle Söderberg från Teater Nolby fyllde det lilla bordet med godis och dricka och sedan hälsade han alla välkomna. Därefter kom pjäsens manusförfattare upp.

– Det här är en stor uppsättning och vi kommer behöva bort emot 30 personer på scenen i olika roller. Vi kommer även behöva folk som hjälper till bakom scenen med att bygga och ordna med kläder till exempel.

Premiär är den 15 juni och man kommer spela 19 föreställningar.

– Det är en lång pjäs i tre akter med paus i mellan. Vi kommer behöva sex olika personer som spelar Bilbo till exempel. Två till varje akt. De kommer sedan att få spela andra roller. För så kan det vara. I första akten spelar man alv, i andra akten en spindel och i sista en dvärg, säger David Levi.

David Levi åker runt och letar personer som vill vara med i pjäsen Bilbo som är tagen från Tolkiens bok ”The Hobbit”.
David Levi åker runt och letar personer som vill vara med i pjäsen Bilbo som är tagen från Tolkiens bok ”The Hobbit”. Foto: Anders Persson

Efter informationen satte han sig vid ett bord och så fick alla som var intresserade ställa sig i kö och lämna kontaktuppgifter.

Tre kompisar, Lilja Sääf Thurelund och systrarna Alva och Tova Nordö, vill vara med i uppsättningen.

– Vi håller på med teater redan och det är superroligt, säger Lilja Sääf Thurelund.

– Det är roligt att skådespela och det gör inget att man är nervös, säger Tova Nordö.

De gillade att spela annorlunda roller som är långt ifrån hur de själv är.

– Drömmen är inte att hamna i Hollywood, utan att få hålla på med mindre lokalteatrar som lyset till exempel eller nyårsrevyer. Men det skulle vara trevligt om det gick att leva på, säger Lilja Sääf Thurelund.

De tre gick bort och ställde sig i kön till David Levi. Den 7 oktober kommer de får reda på om de fick en plats i ensemblen.

Uruppförande och Sverigepremiär hos Teater Nolby i lokal tolkning av Tolkien
Olle Söderberg från Teater Nolby fyller det lilla bordet med godis och dricka och sedan hälsar han alla välkomna.
Olle Söderberg från Teater Nolby fyller det lilla bordet med godis och dricka och sedan hälsar han alla välkomna. Foto: Anders Persson

Artikeltaggar

David LeviFöreställningarGodisHollywoodNöje/KulturÖrebroÖrebro länSkådespelareTeaterTeater Nolby

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.