Hoppa till huvudinnehållet

Så påverkas Karlskoga av Migrationsverkets miss

Publicerad:
Tre kommuner i Region Örebro län kan komma att påverkas av räknemiss. Genrebild.
Tre kommuner i Region Örebro län kan komma att påverkas av räknemiss. Genrebild. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Migrationsverket räknade fel på hur många ukrainska flyktingar Sverige kan komma att ta emot under 2024.

Nu har antalet justerats och tre kommuner i Region Örebro kan komma att påverkas.

Myndigheten har kommit med ett nytt förslag till Sveriges kommuner kring antalet de förväntas kunna ta emot. I regionen är det Askersund och Karlskoga som fått sina siffror justerade.

Förslaget är att hela regionen ska ta emot 66 i stället för 64 nyanlända från Ukraina. Därmed är förslaget att Askersund tar emot åtta i stället för sju nyanlända och att Karlskoga tar emot fem i stället för fyra under nästa år.

Ska godkännas

Även siffran kring mottagandet av skyddsbehövande från Ukraina kan komma att ändras om kommunerna går med på Migrationsverkets förslag. Då påverkas Askersund, Örebro och Karlskoga. Regionen skulle då gå från 190 till 193 personer. Örebro skulle ta emot 94 personer och inte som första förslagets 93, Askersund skulle emot elva och inte tio och Karlskoga skulle ta emot 18 i stället för 17 skyddsbehövande.

Kommunerna har fram till 25 september till att lämna besked till Migrationsverket om de godkänner justeringen eller inte.

Läs också:

Najwa får inte stanna i Sverige: ”Mina barn gråter och är oroliga”Nya miljarder krävs när ukrainare stannar

Artikeltaggar

AskersundFlyktingarKarlskogaMigrationMigrationsverketMyndigheterÖrebroRegion Örebro länSamhälle

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.