Hoppa till huvudinnehållet

Dömd för narkotikabrott – skyller på ”fel snusdosa”

Publicerad:
Tingsrätten menar att 24-åringen visste om att hans kompis gömt en halv narkotikaklassad tablett i en snusdosa som han fick. Genrebild.
Tingsrätten menar att 24-åringen visste om att hans kompis gömt en halv narkotikaklassad tablett i en snusdosa som han fick. Genrebild. Foto: Claudio Bresciani/TT

En 24-årig man var ”sugen på snus” och fick en dosa av en kompis. I locket på dosan fanns en halv tablett Tramadol, som är narkotikaklassat.

24-åringen hävdar att kompisen helt enkelt gav honom fel snusdosa. Tingsrätten anser att hans uppgifter är motsägelsefulla.

Mannen, som bor i Karlskoga, stod åtalad för tre fall av ringa narkotikabrott och ett rattfylleri. Han erkänner samtliga gärningar, men förklarar att han inte visste att den halva tabletten Tramadol låg i snusdosan han fick av en kompis. Han säger också att han inte visste att det var narkotika.

Det var i början av juni i år som 24-åringen blev sugen på snus mitt i natten. Eftersom alla butiker var stängde ringde han till en kompis och åkte hem till honom. Kompisen kastade en snusdosa till 24-åringen från ett fönster. När mannen senare kontrollerades av polis förklarade han att kompisen kastat fel snusdosa till honom. 24-åringen hade dessutom redan en annan snusdosa och var påverkad av cannabis vid tillfället.

Inte trovärdig

Tingsrätten menar att ”uppgifterna är motsägelsefulla och kan inte anses trovärdiga” och skriver i domslutet att uppgifterna om att han fick ”fel snusdosa” är en efterhandskonstruktion.

I juli körde mannen personbil efter att han rökt hasch eller motsvarande narkotikapreparat. När han stoppades och kontrollerades av polisen fanns det fortfarande narkotika kvar i blodet.

Tingsrätten dömer mannen till dagsböter på totalt 9 600 kronor.

Artikeltaggar

Brott, lag och rättCannabisDagsböterKarlskogaNarkotikaNarkotikabrott

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.