Hoppa till huvudinnehållet

MFF-lånet Gwargis om lägena och förlusten: ”En okej insats”

Publicerad:
Eric Hellqvist
eric.hellqvist@kt-kuriren.se
Peter Gwargis i närkamp med kompisen Martin Olsson.
Peter Gwargis i närkamp med kompisen Martin Olsson. Foto: FREDRIK KARLSSON

Med fyra ordinarie spelare borta fick Malmö FF-lånet Peter Gwargis chansen från start, och var nära att göra mål på frispark i den andra halvleken.

– Den var bra men den gick lite för rakt på, säger han.

Peter Gwargis har bara gjort en handfull starter för Degerfors den här säsongen.

Mot Malmö FF skapade han en del lägen och hade förutom frisparken i den andra halvleken ett skott som resulterade i hörna i den första.

– Jag kom till bra lägen, men skulle vilja komma till lite fler. Jag har inte fått spela så mycket som jag tänkt, men jag försöker ha inställningen och försöker göra det bästa av situationen, säger han.

– Jag tycker att jag gjorde en okej insats, kanske lite onödiga slarv, men okej. Jag hoppas ju på att jag får in mitt första mål och poäng snart, för det är som en tung sten, säger han med ett leende

– Jag tror att får man in det så kommer det släppa.

”Extra taggad”

Om att möta Malmö FF, klubben som han precis som Hugo Bolin är utlånad från, säger han:

– Klart att det är speciellt, man tillhör dom och har varit där och man har kommit många nära. Men när väl domaren blåser igång matchen fokuserar man bara på att vinna och göra sitt bästa. Det är en rolig match och man är extra taggad.

Om baklängesmålen säger han:

– Vi släpper in på våra egna misstag och vi får lära oss. Speciellt mot ett lag som MFF, man blir straffad direkt, och det visar dom i dag. Men vi får bara lära oss av det och fortsätta.

”Tar steg”

Degerfors är i ett prekärt läge i botten av tabellen. Trots två raka förluster tycker Gwargis att laget har tagit steg i sitt spel.

– Vi är bättre i matcherna och har mycket mer boll. Vi har mött tuffa lag nu, men jag tycker att vi har hängt med i matcherna och hade kunnat ta poäng mot AIK.

– Och i dag hade vi kunnat få ett kryss också, så jag tycker vi tar steg och nu möter vi lag som inte är topplag, och jag tror vi är på bra väg och kan ta poäng i alla matcher.

Läs också

Artikeltaggar

DegerforsDegerfors IF HerrFotbollHugo BolinMalmöPeter GwargisSport

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.