Hoppa till huvudinnehållet

Linus Ericsson tvåmålsskytt när BIK Karlskoga vann

Publicerad:
Strömsbro IF förlorade mot BIK Karlskoga Junior
Strömsbro IF förlorade mot BIK Karlskoga Junior

BIK Karlskoga vann mötet med Strömsbro borta med 5-4 (3-0, 0-1, 2-3) på söndagen i J18 Region väst herr i ishockey.

– Väldigt skön vinst, vinner matchen med en bra första period, sedan fokuserar vi alldeles för mycket offensivt sista 40 minuter som gör att vi öppnar upp oss bakåt. Samtidigt som vi drar på oss alldeles för många själviska utvisningar som de utnyttjar! Vi behöver bli ödmjukare över 60 minuter och jobba på vårt special teams! Men vinst är alltid vinst och det tar vi med oss, tyckte BIK Karlskogas tränare Markus Karlsson, efter matchen.

BIK Karlskoga spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-3 genom två mål av Linus Ericsson och ett mål av Wilhelm Sjöberg. Efter 16.37 i andra perioden nätade Sergejs Avotins, framspelad av Martin Bizjak och Henrik Fahlstedt och reducerade åt Strömsbro. I tredje perioden var det i stället Strömsbro som hade övertaget. Laget vann perioden med 3-2 men BIK Karlskoga kunde hålla undan och vinna matchen med 5-4.

Det här var BIK Karlskogas andra uddamålsseger.

Strömsbro har haft en tuff start på serien och har bara två poäng efter tre spelade matcher. BIK Karlskoga har fem poäng.

Torsdag 28 september 19.00 spelar BIK Karlskoga hemma mot Brynäs.

Artikeltaggar

BIK Karlskoga JuniorIshockeyJ18 Region västStrömsbro IFTestebo Arena

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.