Hoppa till huvudinnehållet

Viktigt att prioritera ekonomiskt ansvarsfullt

Publicerad:
Mika Takamäki (S) menar att det nuvarande styret kostar Karlskogaborna stora pengar.
Mika Takamäki (S) menar att det nuvarande styret kostar Karlskogaborna stora pengar. Foto: Henrik Holmberg / TT

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Svar på insändare ”Vilket löfte vill Mika Takamäki bryta?”

Jag ska nu försöka svara på Lindgren och Hårsmars insändare.

De befintliga och planerade projekten som ni nämner är alla redan beslutade i samklang och flera uppstartade redan när vi styrde kommunen så dessa är inget som ska förskjutas ytterligare.

Vilket löfte vill Mika Takamäki bryta?

När det gäller Nobelhallen så ville ni från början bygga en eventarena som senare gick i stöpet och lades ner.

Hur mycket har detta fördröjt projektet nu när vi ser att högerstyrets saktfärdighet och högtflygande planer kraftigt kommer att öka kostnadsbilden för projektet, givetvis till stor förtret och kostnad för skattebetalarna och Karlskoga.

Vi kan nu se att det behöver skjutas till ytterligare minst 122 miljoner till Nobelhallen/Badhuset då kostnaderna ökat dramatiskt på grund av omvärldsläget.

Extra anslag på 70 miljoner krävs även för uppkomna risker och ökade krav på säkerhet.

När det gäller högtflygande planer och projekt så går det som en röd tråd eller ska vi säga blå tråd genom kommunen när det gäller Alliansens styre.

Från Storängsstrand, Aggerudsvikarna till Bricketorp Hills.

Projekt som kräver resurser och kommunala satsningar på markarbeten, vägar, grönytor, pulkabackar osv. som sedan också måste skötas och driftas utan att detta finns med i kalkylerna.

När det gäller en framtida inomhushall med konstgräs så är det behovet hos vårt föreningsliv och allmänheten som vi lyssnar till och som tydligt framgått via utredning och Karlskogaförslag.

Det vi tog beslut om är att fortsatt utreda frågan då den första utredningen klargjorde behovet av det, det är således skillnad på att utreda och bygga vilket jag vill upplysa ovannämnda insändarskribenterna om.

Det är klokt att ha en bra, gedigen och färdig utredning den dagen vi väljer att avsätta medel till byggandet.

Ett klargörande, i förslag till beslut stod att man ville avvakta fortsatt utredning och det utan vidare tidsangivelser och det var precis det som Alliansen röstade för.

Skatteintäkter är inte en outtömlig resurs det har ni helt rätt i och därför är det viktigt vad man prioriterar och ekonomiskt ansvarsfullt och där kan vi klart se skillnader och jag tror dom flesta Karlskogabor kan se era högtflygande prioriteringar för kommunen som nu börjar stå oss dyrt.

Mika Takamäki (S)

Artikeltaggar

AlliansenAmanda LindgrenBeslutBrott, lag och rättFotbollKarlskogaKonstgräsMartin HårsmarMika TakamäkiNobelhallenSamhälleSocialdemokraternaUtredningar