Hoppa till huvudinnehållet

Försvarsmakten utökar i Örebro – ska anställa hundra personer på en anläggning

Publicerad:
Reporter Per Lindgren
Per Lindgren
per.lindgren@kt-kuriren.se
Försvarsmakten utökar i Örebro.
Försvarsmakten utökar i Örebro. Foto: Janerik Henriksson/TT

Försvarsmakten ska anställa runt hundra personer på en anläggning i Örebro. Det skriver NA.

På Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförbands (FMTIS) inhägnade område på Boglundsängen i Örebro har ett flervåningshus av kontorsmoduler byggts.

Anledningen är att antalet anställda ska utökas med ett hundratal personer under en tidsperiod på 12-24 månader. Man söker bland annat civila tekniker, datatekniker inom inom hela it- och telekomområdet, ekonomer och personal till HR-avdelningen.

”Vi ansvarar för alla informationssystem inom hela försvarsmakten, och vår huvudfunktion är att se till att våra ledningssystem fungerar. Försvarsmakten har också en uppgift att utveckla offensiv cyberförmåga för att bland annat kunna störa attacker på våra system” säger Per-Ola Johansson, ställföreträdande chef för FMTIS, till NA.

Utökningen med hundra personer innebär en ”markant ökning” enligt Per-Ola Johansson, som inte vill säga hur stort förbandet blir efter ökningen.

Artikeltaggar

FörsvarFörsvarsmaktenITTeknikÖrebro

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.