Hoppa till huvudinnehållet

RIK-kaptenen om andra raka nedflyttningen: ”Klart att det är tungt”

Publicerad:
RIK Karlskogas lagkapten Jenny Tropp i hemmamatchen mot Älvsjö tidigare i höstas.
RIK Karlskogas lagkapten Jenny Tropp i hemmamatchen mot Älvsjö tidigare i höstas. Foto: Fredrik Narvelid

RIK Karlskoga har åkt ur serien två år i rad. Lagkaptenen Jenny Tropp är besviken över hur säsongen artat sig, med många skador och spelarbortfall.

– Det har genomsyrat hela året, säger hon.

RIK:s 1–2-förlust hemma mot Boo FF på söndagen blev det definitiva beskedet för att man flyttas ner till division 2 till nästa säsong.

– Jag tycker att matchen i sig inte är någon dålig match från vår sida. Sen är det klart att det är surt och man blir besviken. Man vill aldrig åka ur, men det har genomsyrat hela året, med skador och allt runtomkring, säger Tropp.

”Inte varit med om”

Laget har tvingats rotera i startelvorna och Hanna Sahlén, Sara Öjebo och Wilma Forsberg är bara några av spelarna som har varit borta mycket.

– Så här många skador har jag inte varit med om tidigare, och jag har ändå varit med väldigt länge, säger Tropp.

Spelare som Amanda Jansson, Brigitta Pulins, Nissa Pereira och Isabelle Olsson har också lämnat under året.

– Några visste visste vi ju på förhand skulle lämna. Som Isabelle (som pluggar i Umeå) till exempel. Men det är väldigt många viktiga spelare som har varit borta.

Vill se positivt

RIK åkte ur elitettan förra året och nu kommer man spela i division två nästa säsong.

– Det är klart att det är tungt, och det är tungt för föreningen också. Men föreningen måste också bestämma vad man vill nu, tänker jag. Det är en ledningsfråga, vart man vill ha klubben långsiktigt, säger Tropp.

Hon fortsätter:

– Jag tror inte att det måste vara något dåligt att börja om, med alla unga spelare som finns i klubben. Jag tänker att man inte behöver gräva ner sig. Jag har varit med och åkt ner och gått upp förut, och det kan ju vara en chans för klubben att faktiskt börja om.

Om Tropp själv fortsätter nästa år låter hon kroppen avgöra. Först är det fyra matcher kvar av den här säsongen. Men hon har kontrakt även över nästa säsong.

Ångrar inte

Chansen man tog i elitettan förra året ångrar hon inte.

– Jag tror inte att man ska ångra sådana grejer. Jag tror att klubben har lärt sig väldigt mycket, så vill man dit igen så tror jag man har lärt sig vad som kommer krävas. Många spelare har fått prova på den nivån.

– Det var ett tufft år och ytterligare ett tufft år nu, men i elitettan var vi alldeles för tunna, och kollar man det stora hela har vi ändå varit med på ett annat sätt i år, säger Tropp.

Tio av lagets matcher har slutat med uddamålsförlust.

– Vi orkar inte hålla ihop det hela vägen och vi förvaltar inte våra lägen bra nog. För vi skapar ändå bra lägen och vi släpper in alldeles för enkla misstag på vägen.

– Men det har ju med rutin och allting att göra. Och att få spela med samma elva, som det året vi vann division 1, då hade vi samma lag i det stora hela och det är ju det som krävs för att vinna en serie, säger Tropp.

RIK Karlskoga åker ur: ”Vi är superbesvikna”RIK kan bli klart för nedflyttning i helgen: ”Bara kriga på”

Artikeltaggar

FotbollJenny TroppRIK KarlskogaSport

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.