Hoppa till huvudinnehållet

I NATT: Timmerbil välte på väg 26

Publicerad:
Reporter Robin Wramsjö
Robin Wramsjö
robin.wramsjo@nwt.se
Reporter Oskar Sandström
Oskar Sandström
oskar.sandstrom@nwt.se
Under onsdagsmorgonen inträffade en trafikolycka på riksväg 26 när en timmerbil körde av vägen några kilometer söder om Filipstad.
Under onsdagsmorgonen inträffade en trafikolycka på riksväg 26 när en timmerbil körde av vägen några kilometer söder om Filipstad. Foto: Filip Kowalski

En singelolycka med en timmerbil inträffade söder om Filipstad under natten till onsdag.

Larmet inkom vid 04.42. Enligt initiala uppgifter från SOS Alarm ska fordonet ha fått punktering, kört ner i ett dike och blivit liggande på sidan i höjd med Påland.

– Föraren hade klättrat ut ur hytten och stod vid vägen när vi kom. Han klarade sig oskadd. Tur, får vi kalla det, berättar Daniel Brandberg, stationschef räddningstjänsten Kristinehamn.

Eftersom föraren var oskadd och kommit ut ur timmerbilen själv så blev räddningsjobbet lite enklare för räddningstjänsten.

Bärgning av lastbilen kommer ske under dagen.
Bärgning av lastbilen kommer ske under dagen. Foto: Filip Kowalski

– Vi fick hantera läckage och koppla bort strömmen från fordonet.

Olyckan hade länge mycket stor påverkan på trafiken mellan Edsberg och Pålhammarsäng, men timmerbilen har nu tagits av vägen och påverkar inte längre trafikläget.

Trafikverket meddelar att omlastning och bärgning kommer att ske under dagen. Den senaste prognosen säger att ärendet ska vara uppklarat och timmerbilen bärgad vid 14-tiden.

Foto: Filip Kowalski

Artikeltaggar

FilipstadOlyckor och katastroferSingelolyckor

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.