Hoppa till huvudinnehållet

24-åriga Linus söker kärleken i årets Bonde söker fru: ”Jag är redo”

Publicerad:
Reporter Julia Olsson
Julia Olsson
julia.olsson@kt-kuriren.se
Linus Johansson deltar i årets Bonde söker fru.
Linus Johansson deltar i årets Bonde söker fru. Foto: Amalia Jansson

24-åriga Linus Johansson deltar i årets säsong av Bonde söker fru i hopp om att hitta kärleken hos hästbonden Joel, som är programmets yngsta bonde.

Nu kan man följa deras kärleksresa på TV4 Plus.

– Jag var jättenervös och kände att herregud, jag vet inte alls vad jag har gett mig in på, säger han.

Tidigt i våras hittade 24-åriga Linus Johansson från Karlskoga, som tidningen tidigare har varit i kontakt med, en annons på Facebook om årets bönder inför årets säsong av Bonde söker fru, och såg en bonde som han fattade tycke för.

– Jag har alltid kollat på programmet tillsammans med min mormor under barndomen så jag visste ju hur programmet gick till och vad det handlade om, berättar Linus.

Efter att ha sett annonsen bestämde han sig för att skicka ett brev till 23-åriga hästbonden Joel som bor i Valbo, strax utanför Gävle och är den yngsta av årets bönder, i hopp om att väcka hans intresse.

– Jag fick hjälp av en av mina närmsta vänner med att skriva brevet. Jag ville lägga så mycket själ i det som jag kunde, men kände att ibland behövs det någon som verkligen känner en för att få med allt som man vill ha med i ett brev som det här, säger han.

Brevet skickades iväg och kort efter det blev Linus kontaktad av produktionsbolaget som meddelade att han var en av dem som hade blivit utvald.

– De ringde och frågade om jag kunde komma till Stockholm för att delta i programmet. Det känns såklart jätteroligt men också lite konstigt. Helt plötsligt skulle jag vara med och dejta på tv, säger han och skrattar.

Nervöst möte

Linus berättar att han kommer att delta i den delen av programmet som kommer att sändas på TV4 Plus.

– Istället för att träffas på gården så träffades vi alla på Siggesta gården i Stockholm, där vi också träffade bönderna tillsammans med de andra deltagarna. Inspelningen tog ungefär åtta dagar, berättar han.

Linus Johansson hoppas på att hitta kärleken.
Linus Johansson hoppas på att hitta kärleken. Foto: Amalia Jansson

Linus åkte till Stockholm en dag tidigare för att spendera natten hos en vän och förbereda sig inför att åka mot Siggesta gården morgonen efter.

– Jag var jättenervös och kände att herregud, jag vet inte alls vad jag har gett mig in på.

Efter att bönderna blivit presenterade var det dags för den välkända speeddatingen, och för första gången fick Linus träffa hästbonden Joel.

– Man blir så himla glad och det var jätteroligt att få se honom i verkligheten. Det var också så himla varmt så jag höll på att bli svimfärdig och hela upplevelsen i sig var ju speciellt, men också väldigt roligt, säger han.

Vad var ditt första intryck av Joel?

– Mitt första intryck var att han hade väldigt fina ögon och var otroligt trevlig. Jag insåg också att vi delar liknande värderingar och han vill också ha barn och det är väldigt svårt att hitta någon som vill ta det steget så det kändes väldigt bra att han ville det, säger han.

Vad händer nu?

– Den som tittar får se...

Linus berättar att han är redo för att hitta kärleken och hoppas att genom programmet kunna hitta sin kärlek hos hästbonden Joel.

– Jag har hållit på med hästar under hela mitt liv och att spendera tid på en hästgård är absolut inget jag är främmande för, avslutar han.

Artikeltaggar

FacebookGävleKarlskogaKärlekMänskligtStockholmTV

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.