Hoppa till huvudinnehållet

”Lyckan kommer från ett annat land” till Musikpalatset

Publicerad:
Reporter Anne-Lie Gustavsson
Anne-Lie Gustavsson
anne-lie.gustavsson@kt-kuriren.se
Liselotte Hummel och Gertrud Stenung återvänder till Karlskoga.
Liselotte Hummel och Gertrud Stenung återvänder till Karlskoga. Foto: Privat

Lise och Gertrud kommer tillbaka när Karlskoga konsertförening bjuder in till höstens första konsert tillsammans med Karlskoga symfoniorkester.

Lördagen den 14 oktober arrangerar Karlskoga konsertföreningen höstens första konsert med Karlskoga symfoniorkester i Musikpalatset. Gäster är duon Lise och Gertrud som under rubriken ”Lyckan kommer från ett annat land” bjuder på texter skrivna av Ulla-Carin Nyquist och där Peter Nordahl arrangerat musiken för symfoniorkestern.

– Peter Nordahl är pianist och dirigent och kommer från början från Degerfors. Han har samarbetat med bland annat Sven-Bertil Taube, säger Mikael Björk, vice ordförande i Karlskoga konsertförening.

Liselotte Hummel på sång och piano, och Gertrud Stenung på sång och cello, firar 30 år på scenen och har uppträtt bland annat på Allsång på Skansen, Svenska riksdagen, Riksdagen öppnande och Idrottsgalan.

– De uppträdde i Karlskoga för tre år sedan och tycke uppstod. Eftersom de även har arrangemang för hel symfoniorkester föreslog programrådet att vi skulle göra ett samarbete.

Kvällens dirigent är Marie Söderberg.

– En trevlig bekantskap som lärarna på Kulturskolan tidigare har samarbetat med.

Artikeltaggar

Karlskoga konsertföreningKarlskoga symfoniorkesterKonserterMusikpalatsetNöje/Kultur

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.