Hoppa till huvudinnehållet

Ska utreda om DIF kan ta över skötseln av Stora Valla

Publicerad:
Reporter Anna-Stina Tallmyren
Anna-Stina Tallmyren
anna-stina.tallmyren@kt-kuriren.se
Serviceförvaltningen ska utreda om DIF kan ta över skötseln på Stora Valla.
Serviceförvaltningen ska utreda om DIF kan ta över skötseln på Stora Valla. Foto: Anna-Stina Tallmyren

Degerfors IF är intresserade att ta över skötseln av Stora Valla från Degerfors kommun.

Nu ska möjligheterna utredas av serviceförvaltningen.

– De har varit i kontakt själva med oss om de kan ta över skötseln för sin del. De har önskemål och med tanke på att vi inte har helgpersonal, så ville de vi skulle kolla på möjligheten. Men inget beslut är taget, förvaltningen ska arbeta fram en utredning, säger Jonas Breitner (M) servicenämndens ordförande.

– Det kanske ska tas fram kalkyl och sen se möjligheter kopplat till deras behov framöver, beroende på hur det går i deras serier. Men annars kan jag bara hänvisa till det kontrakt som finns, vi får utgå ifrån det och sen ta nya tag, säger Breitner vidare.

Täcka kostnader

Vid övertagande av skötsel kommer Degerfors IF säkerligen att vilja ha täckning för kostnader, i den kostnaden ska inräknas att Degerfors IF kommer att behöva använda kommunens maskinpark, kan man läsa i tjänsteskrivelsen. I den står också att det varit en del tvister mellan kommunen och föreningen gällande skötseln, som möjligen skulle kunna undvikas om ansvaret låg på föreningen. Där fastslås också att det inte är ovanligt att föreningar har hand om skötseln av sina hemmaanläggningar.

Läs också

Artikeltaggar

BeslutDegerfors IF HerrDegerfors kommunFörvaltningJonas BreitnerModeraternaPolitikServiceförvaltningenServicenämndenSportStora VallaTvisterUtredningar

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.