Hoppa till huvudinnehållet

OKQ8s säljchef om Ekebyrondellen: ”Har absolut påverkat oss negativt”

Publicerad:
Amalia Jansson
amalia.jansson@kt-kuriren.se
Säljchefen för OKQ8 i Karlskoga, Markus Vonthén är missnöjd med den bristfälliga informationen som funnits gällande ombyggnationen av Ekebykorset.
Säljchefen för OKQ8 i Karlskoga, Markus Vonthén är missnöjd med den bristfälliga informationen som funnits gällande ombyggnationen av Ekebykorset. Foto: Amalia Jansson

Bensinstationen OKQ8 har drabbats hårt av projektet med Ekebyrondellen. Säljchefen Markus Vonthén är besviken över bristen på kommunikation och har själv fått leta reda på information om processen.

Bygget av den nya rondellen i Ekeby, Karlskoga, börjar gå mot sitt slut. En ombyggnation som tagit både längre tid, och kostat mer pengar, än vad som först var tanken.

En av de verksamheter som påverkats mest av ombyggnationen är den närliggande bensinstationen OKQ8, och säljchefen Markus Vonthén är minst sagt bekymmrad över den bristande kommunikation som funnits genom renoveringens gång.

– Vi har inte fått någon direkt information kring ombyggnationen alls, utan har fått läsa i tidningen och fysiskt frågat de byggarbetare som varit på plats om planerna, berättar Vonthén.

Övertygad

Under de två år som Vonthén varit en del av bensinstationen har bygget pågått, så i vilken grad ombyggnationen påverkat stationen har han svårt att svara på.

– Det har absolut påverkat oss negativt, men samtidigt som bygget varit igång så har vi även haft en pandemi som satte sina spår. Jag har svårt att svara på i vilken utsträckning de båda delarna haft en påverkan, förklarar han och fortsätter:

– Jag är övertygad om att rondellbygget haft ett finger i spelet och framförallt då ombyggnationen gjort det logistiskt svårt för bilister att svänga av och stanna till vid oss. Det har varit mest bökigt för de som kommer från Karlstad-hållet.

Just nu längtar säljchefen efter att rondellen ska stå färdig och att allt ska återgå till det normala igen, och förhoppningsvis dröjer det inte allt för länge.

– För att summera det hela hade vi framförallt önskat bättre information om hur planerna sett ut. Nu hoppas vi bara att rondellen snart står färdig, avslutar han.

Läs också:

Läs också

Artikeltaggar

BristerByggnationEkebyKarlskogaKarlstadNäringslivOKQ8Trafik

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.