Hoppa till huvudinnehållet

Snart klart med ny rektor på Stora Vallaskolan

Publicerad:
Reporter Anna-Stina Tallmyren
Anna-Stina Tallmyren
anna-stina.tallmyren@kt-kuriren.se
Awaz Karim, kultur- och utbildningschef i Degerfors, säger att det inom kort står klart vem som får rektorstjänsten på Stora Vallaskolan.
Awaz Karim, kultur- och utbildningschef i Degerfors, säger att det inom kort står klart vem som får rektorstjänsten på Stora Vallaskolan. Foto: Anna-Stina Tallmyren

Inom kort står det klart vem som blir ny rektor på Stora Vallaskolan. Intervju har hållits med fyra sökande, varefter man gick vidare med två som kallades till intervju med fackliga representanter.

Förvaltningschef Awaz Karim vill i nuläget inte avslöja vem som får tjänsten som ny rektor på Stora Vallaskolan, men säger att det är klart inom kort.

– Från politikens sida lägger vi oss inte i. När det gäller rektorstjänster får vi löpande information om vilka kandidater som kallas till intervju, men vi lägger oss inte i vilka som väljs. Förvaltningschefen har rätten att avgöra det på delegation, säger kultur- och utbildningsnämndens ordförande Eje Johansson (V).

Tillförordnade rektorer

Som bekant tillsattes tf rektorer på såväl Stora Vallaskolan som Parkskolan då Lennart Vestervall, som skulle flyttas över från Stora Vallaskolan till Parkskolan, valde att tidigare gå i pension.

Kenneth Fahlander, som var rektor på Parkskolan, hade sagt upp sig för att börja annan tjänst i Väse.

Vad gäller Parkskolan fick nämnden i senaste mötet information om att den tillfälliga lösning, med tf rektor som tillsattes, kommer fortsätta terminen ut och kanske även vårterminen, enligt Eje Johansson.

Han blir Parkskolans rektor till dess nyrekrytering gjortsOmplacerade rektorn slutar tidigare – ännu en tillförordnad sätts in

Artikeltaggar

Awaz KarimDegerforsEje JohanssonKenneth FahlanderLennart VestervallNämnderParkskolanPolitikSkolorStora VallaskolanVänsterpartietVäse

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.