Hoppa till huvudinnehållet

Sparkade BIK-backen på låret med skridskon – så lång blir avstängningen

Publicerad:
Reporter Solveig Voyce
Solveig Voyce
solveig.voyce@nwt.se
Västerviks Vaclav Karabacek stängs av i tre matcher efter att ha sparkat BIK Karlskogas Wilhelm Westlund högt på låret med skridskon. (Arkivbild).
Västerviks Vaclav Karabacek stängs av i tre matcher efter att ha sparkat BIK Karlskogas Wilhelm Westlund högt på låret med skridskon. (Arkivbild). Foto: MAGNUS ANDERSSON

Västerviks Vaclav Karabacek stängs av efter att ha sparkat BIK-backen Wilhelm Westlund på låret med skridskon.

Det var i slutet av matchen mellan BIK Karlskoga och Västervik som Vaclav Karabacek hamnade på rygg på isen framför BIK-målet. Det var en grötig situation, med många spelare på samma plats.

Vaclav Karabacek, märkbart irriterad, hade BIK:s Wilhelm Westlund sittande på knä framför sina fötter. Karabacek sparkade då Westlund högt upp på låret med skridskon. Westlund tog sig för låret och åkte mot spelarbåset.

Karabacek fick fem minuters utvisning och matchstraff för kicking, och Västerviksforwarden visade sin vrede över bedömningen genom att riva ner klubborna i spelarbåset på väg ut mot omklädningsrummet.

Västerviksforwarden döms nu till tre matchers avstängning. Hockeyallsvenskans situationsrum anmälde honom till disciplinnämnden som kom med sitt beslut på lördagen.

Han ska även betala 3000 kronor i böter.

Här kan du se situationen.

BIK Karlskoga vann matchen med 2-0, det var Bofors första seger för säsongen.

Artikeltaggar

BIK Karlskoga A-lagIshockeySportVáclav KarabáčekVästervikVästerviks IKWilhelm Westlund

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.