Hoppa till huvudinnehållet

”Ska inte syssla med angiveri”

Publicerad:
Mika Takamäki (S) vill inte ha någon angiverilag.
Mika Takamäki (S) vill inte ha någon angiverilag. Foto: ERIK G SVENSSON

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Vi Socialdemokrater vill att välfärdens personal ska få göra sitt jobb och inte behöva syssla med angiveri, det liknar mer en diktatur och andra auktoritära stater med mörk historia.

Alla lärare och vårdpersonal som jobbar hårt inom vår välfärd ska fokusera på den bästa utbildningen och vården, deras uppgift är inte att vara SD regeringens förlängda arm till det angiverisamhälle dom eftersträvar.

Vi ska inte försämra demokratin, våra mänskliga rättigheter och splittra samhället.

Införs en angiverilag så kommer människor i behov av akut vård att dra sig för att söka vård och det medför risker för människors liv och hälsa och välfärdens personal kommer ställas inför omöjliga etiska och yrkesmässiga dilemman och i slutändan riskera mista sina jobb.

Något vi aldrig kan acceptera.

Vi ska istället utöka och förbättra informationsutbytet mellan våra myndigheter och kommuner och därav öka återvändandet av personer som fått avslag på sin asylansökan och det är något helt annat än det angiverisystem som SD och regeringen försöker driva igenom.

Regeringen måste lyssna på vad personalen inom vård och skola säger och dom protesterar högt, det går helt emot deras yrkesetik och moral.

Förslaget och utredningen till ett angiverisystem har också mött massiv kritik från Sveriges kommuner och regioner, flertal yrkesgrupper och deras fackföreningar. Släng den i papperskorgen där den hör hemma.

Vi Socialdemokrater värnar vår personal inom välfärden i Karlskoga och att dom ska få ägna sig åt sin profession och inte behöva ägna sin tid och kraft åt angiveri.

Därför har vi också deltagit på manifestation på torget i Karlskoga för att visa på och delta i denna massiva kritik som hörs över hela Sverige.

Lyssna till denna kritik, vi anger inte, vi vill inte ha ett sådant samhälle.

Mika Takamäki, socialdemokraterna

Artikeltaggar

KarlskogaMika TakamäkiMänskliga rättigheterPolitikSamhälleVårdVälfärd