Hoppa till huvudinnehållet

Silver till Ella Laine i terräng-SM: ”Var väldigt taggad”

Publicerad:
Eric Hellqvist
eric.hellqvist@kt-kuriren.se
Ella Laine, tävlande för IF Göta, slutade tvåa i F17-klassen.
Ella Laine, tävlande för IF Göta, slutade tvåa i F17-klassen. Foto: Privat

Ella Laine från Svartå slog till med en andraplats i F17-klassen i terräng-SM som hölls i Halmstad i helgen.

Laine fortsatte därmed det framgångsrika tävlingsåret där hon tidigare har gjort bra resultat i O-ringen och tagit medaljer i ungdomsfinnkampen och ungdoms-SM.

”Taggad”

– Jag var väldigt taggad på att springa och hade en bra dag. Om jag skulle ha en chans att vara där uppe behövde jag få en bra start. Jag ville inte ha med mig massa sprinters in på upploppet för då skulle jag nog inte ha en chans, säger Laine.

Hon fortsätter:

– Jag gick upp i en klunga och till slut var vi bara tre personer och sedan tycker jag att det var ganska stabilt ändå. Men när jag fick med mig dom och dom inte släppte så kunde dom göra en tempoökning som var ganska rejäl, så då tappade jag de sista 500 meterna. Men jag kände att jag gjorde mitt bästa och det var väldigt kul!

Första pallplatsen

SM-silvret blev hennes första medalj i terräng-SM.

– Jag har varit utanför pallen alla år jag varit med. Fyra och sedan sexa förra året. I år tycker jag att det var sjukt skönt att hamna på pallen.

Laine sprang in på tiden 14:32 i fyrakilometersloppet, 13 sekunder bakom Hässelbys Hannah Kinane. F16-löparen Majken Söderlund Larsson från Hälle IF placerade sig också före, med 18 sekunder, men tävlade i F16-klassen.

– Hon är grymt stark. Men det gick bra och jag är väldigt nöjd. Jag har haft en lite svajig säsong, säger Laine.

– Jag hade velat tävla mycket mer än jag gjort, men det är väldigt skönt att avsluta på ett bra sätt.

Hoppas på NM

Närmast hoppas hon på en uttagning till nordiska mästerskapen i terräng.

– Men det är F19 - 05:orna och 04:orna - och i år är det färre som blir uttagna, så annars kanske det hade varit en större chans. Men det finns hopp och annars får jag sikta på att bli uttagen nästa år, säger Laine, som tävlar för IF Göta i Karlstad.

I orientering tävlar hon fortfarande för OK Djerf i Karlskoga. Till vardags bor hon i Svartå, går i skola i Hallsberg och tävlar lite överallt.

Det blir mycket resande under säsongen.

– Ja, det blir en del, men jag har bra kontakt med min tränare och vi lägger upp en plan och sen kommer jag in till Karlstad och tränar på helgerna. Men resten kör jag ganska mycket själv för det är ganska lätt att göra, säger Laine.

Läs också

Artikeltaggar

Ella LaineFriidrottIF GötaLöpningOK DjerfSvartå

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.