Hoppa till huvudinnehållet

BIK Karlskoga tar emot Södertälje – så är läget i laget

Publicerad:
Eric Hellqvist
eric.hellqvist@kt-kuriren.se
Theodor Pistek och lagkamraterna går in i den 10:e omgången av årets säsong på onsdagen.
Theodor Pistek och lagkamraterna går in i den 10:e omgången av årets säsong på onsdagen. Foto: FREDRIK KARLSSON

Ny vecka och nytt motstånd för BIK Karlskoga. På onsdagen väntar tabelltian Södertälje SK på hemmaplan i Nobelhallen.

BIK har tagit poäng i tre raka matcher i hockeyallsvenskan. Senast förlorade man på straffar mot Björklöven.

– Den generella prestationen tycker jag är godkänd. Sen är det fortfarande att vi behöver komma in lite mer på insidan och få lite fler lägen att pilla in puckar. Vi har effektiviteten emot oss och då behöver vi skapa mer. Men annars arbetsmässigt och strukturmässigt är det fortsatt bra. Spelmässigt - det låter lite konstigt när man ligger där man ligger - men där har vi bra självförtroende just nu, säger BIK-tränaren Dennis Hall.

Onsdagens motståndare Södertälje tippades av flera experter inför säsongen bli ett topplag i årets serie.

Hittills har man inte motsvarat förväntningarna då man ligger tia i tabellen. Förra matchen förlorade man med uddamålet borta mot Västervik.

Hur ser ni på deras inledning och matchen som väntar?

– Dom har ju en spets, i Videll, Eriksson, Blomstrand och Dyk som är några av toppspelarna i ligan, och dom behöver man ha koll på. Har dom en bra kväll och man inte riktigt är påkopplad blir man ju straffad.

– Men annars är det ett kollektivt starkt lag med ett bra grundspel. Sen har dom kanske inte motsvarat förväntningarna, men truppmässigt ser jag dom fortfarande som ett av topplagen i ligan. Så det kommer bli en tuff hemmamatch, men förhoppningsvis kan vi flytta ner spelet på dom och använda vårt presspel där vi sätter motståndarna i problem.

På skadelistan finns fem BIK-spelare i början av veckan: Wilhelm Westlund, Gustaf Thorell, Filip Sveningsson, Leo Klavhed och Carl Bruhn.

På tisdagen var läget det samma som på måndagen. För Gustaf Thorell gäller dag för dag men han kommer inte till spel mot Södertälje.

Läs också

Artikeltaggar

BIK Karlskoga A-lagCarl BruhnDennis HallFilip SveningssonGustaf ThorellIshockeyLeo KlavhedNobelhallenSportSödertälje SKWilhelm Westlund

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.