Hoppa till huvudinnehållet

BIK-kaptenen: ”Bottennapp!”

Publicerad:
Reporter Karlskoga tidning/Kuriren
Karlskoga tidning/Kuriren
redaktion@kt-kuriren.se
Gustaf Franzén i närkamp med en motspelare.
Gustaf Franzén i närkamp med en motspelare. Foto: Kajsa Juslin

BIK Karlskoga tog under onsdagskvällen emot Södertälje SK. En match som slutade med förlust för BIK. 1-3 blev slutresultatet som speglar BIK:s uddlösa spel.

– I dag är ingen bra prestation, summerar Gustaf Franzén matchen.

I matchens inledning fick inte BIK riktigt tag på pucken i offensiv zon och 1-0 målet kom lite som en skänk från ovan när Jesper Kokkonen avlossade bössan ungefär halvvägs in i perioden. BIK ägde efter målet lite mer puck men skapade inte några möjligheter att jubla över.

– Det är ju klart att 1-0 målet är skönt att få, men om jag ska vara helt ärlig är första perioden helt klart underkänd, säger lagkaptenen Gustaf Franzén.

– Vi kanske inte var förtjänta av det.

Med en misstänkt situation gällande för många spelare på isen kort innan kunde SSK:s FIliph Engsund runda den unge BIK-målvakten Samuel Jonsson när den första perioden närmade sig sitt slut. Slutsignalen hade ännu inte ljudit då BIK slarvade i egen zon och gästerna kunde i en tom zon passa sig fram till ett skott som gav 1-2.

Henrik ”Kingen” Larsson hade en tuff kväll mot Södertälje.
Henrik ”Kingen” Larsson hade en tuff kväll mot Södertälje. Foto: Kajsa Juslin

– Vi är inte skärpta helt enkelt.

Skärpan i egen zon saknades i den första perioden.

”Lite bättre”

I andra akten fortsatte BIK ha förtvivlat svårt att freda sin zon. Efter mindre en fem minuter spelade hade Södertälje utökat den ledning genom en kanon från blå linje som visslade förbi en skymd Samuel Jonsson. Spelet blev tuffare i matchens mitt men båda lagen höll sig borta från botbänken. SSK fick dock en straff i periodens andra hälft som Samuel Jonson lätt kunde styra undan.

– Andra perioden är lite bättre, anser kaptenen.

Bortalaget fick dock använda utvisningsbåset först då de drog på sig en utvisning i slutet av mellanakten. BIK fick inte ett fast bett i powerplay och fick lämna isen mållösa efter andra perioden då skärpan saknades. .

I de första sekvenserna av tredje perioden såg BIK vassare ut. Genom ett powerplay efter mindre än minuten spelad kunde BIK äntligen få lite tryck i SSK:s zon. Matchen jämnade ut sig i de avslutande 20 minuterna.

– Passningsspelet är för dåligt och vi vet att Södertälje är ett tungt lag att möta.

Franzén trycker på att det framför allt var en match där BIK saknade skärpa och slarvade på tok för mycket för att få med sig tre eller i alla fall en poäng från matchen mot SSK.

– De vinner välförtjänt, tycker Franzén.

Inte panikslagna

BIK bytte Samuel Jonsson mot en utespelare med dryga två minuter kvar på matchuret, men det hjälpte föga. Efter att inte dragit på sig en ända utvisning så hände det med bara en enstaka minut kvar på klockan och jagandes en reducering.

De tappra få som tagit plats på bortastå fick jubla tillsammans med sitt lag och kunde nöjt se på när BIK deppandes åkte av isen.

1-3 skrevs ner i anteckningsblocket och BIK kvarstannar på sista plats och är nu fyra poäng efter Västervik.

Jesper Kokkonen som gjorde målet fick matchens lirare.

Viktor Lang bjöd på fysik i matchen.
Viktor Lang bjöd på fysik i matchen. Foto: Kajsa Juslin

– Det är inget vi försöker tänka på. Vi är fortfarande i en positiv trend. Men i dag är ett bottennapp! Vi får inte få panik, säger kaptenen om tabelläget.

Tabelläget är misstänkt kritiskt för BIK som spelat ihop sex poäng på tio matcher. SSK återfinns lite högre upp i tabellen, närmare bestämt på sjunde plats. BIK har några tuffa matcher framför sig bland annat två kamper mot Västerås inom de kommande fem matcherna.

William Larsson-Deland

Matchfakta

Hockeyallsvenskan

Bik Karlskoga Södertälje1-3

(1–2, 0–1, 0–0)

Första perioden: 1–0 (10.53) Jesper Kokkonen (Jesper Norbäck), 1–1 (16.47) Filiph Engsund (Marcus Eriksson), 1–2 (19.19) Marcus Eriksson (Emil Alba).

Andra perioden: 1–3 (2.28) Daniel Norbe (Emil Alba, Ludwig Blomstrand).

Skott: 24–36 (6–17, 8–13, 10–6).

Utv, Bik Karlskoga: 1x2. Södertälje: 3x2.

Domare: Anders Sandahl och David Laksola.

TT

Matchtruppen

Målvakt: Samuel Jonsson (Oscar Lindström).

Backar: Rikard Olsén, Viktor Lang – Henrik Larsson, Alexander Leandersson – Stefan Milosevic, Albert Lyckåsen.

Kedjorna: Hampus Plato, Kalle Jellvert, Theodor Pistek – Mikkel Öby Olsen, Gustaf Franzén, Jacob Ringman – Simen André Edvardsen, Eskild Bakke Olsen, Jesper Norbäck – Albin Eriksson, Jesper Kokkonen, Viktor Lennartsson.

Tre ändringar och målvaktsbyte i BIK – så formeras laget mot SSKSvagt BIK föll hemma mot Södertälje trots ledning

Artikeltaggar

BIK Karlskoga A-lagGustaf FranzénHenrik LarssonHockeyallsvenskanIshockeyJesper KokkonenSamuel JonssonSportSödertälje SK

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.