Hoppa till huvudinnehållet

Kallar till nytt möte om nedsläckt vägbelysning: ”Det blev en miss”

Publicerad:
Amalia Jansson
amalia.jansson@kt-kuriren.se
Gatubelysning som släckts ned utanför Degerfors väcker starka reaktioner. Arkivbild.
Gatubelysning som släckts ned utanför Degerfors väcker starka reaktioner. Arkivbild. Foto: Love Tallmyren

Den nedsläckta vägbelysningen i Degerfors kommun väckte starka reaktioner hos invånarna utanför tätorten. Nu kallar kommunen till nytt informationsmöte efter att representanter uteblev från det tidigare.

Under hösten valde Degerfors kommun att släcka ned ett antal gatubelysningar utanför Degerfors tätort, något som väckte starka reaktioner hos de boende i berörda områden.

Ylva Erikssdotter Pedersen kallade därför till stormöte under onsdagen förra veckan, men väl på plats uteblev kommunens representanter Ola Tollin, servicechef, och Jonas Breitner (M), servicenämndens ordförande.

– Det blev helt en miss från min sida. Jag mejlade samma dag som mötet skulle hållas, men insåg i efterhand att jag hade råkat mejla mig själv vilket gjorde att ansvarig för mötet inte fick mitt svar, säger Tollin.

Nytt möte

Istället har kommunen nu kallat till nytt informationsmöte med fokus på den nedsläckta vägbelysningen. Mötet kommer hållas torsdag 9 november i Degerfors Folkets hus.

– På mötet kommer vi informera om bakgrunden till beslutet och även om vilka åtgärder som har gjorts. Det pm som skickats ut till kommunanställda är över tio sidor långt, så mycket information finns att ge, säger Tollin och fortsätter:

– Det kommer även finnas tid för invånarna att ställa frågor.

Tollin förklara att det finns ett stort allmänt intresse kring den här frågan, och att många av kommunens politiker är intresserade av processen.

– Vi får se vad vi kan göra, avslutar han.

Läs också:

Läs också

Artikeltaggar

DegerforsDegerfors Folkets husModeraternaOla TollinSamhälleÅtgärder

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.