Hoppa till huvudinnehållet

Karlskoga vann borta mot Filipstad

Publicerad:
Filipstad IBK förlorade mot Karlskoga IB
Filipstad IBK förlorade mot Karlskoga IB

Det blev dramatiskt när Karlskoga vann mot Filipstad i division 2 Värmland herr i innebandy på fredagen. Laget vann med 6-5 (2-1, 1-3, 3-1) borta i Filipstads Sporthall.

– Vi börja spela innebandy efter att ha gjort en bedrövlig andra period så går vi ut och kör över Filipstad i tredje. Vi ger dem ingen tid alls med boll och arbetar som ett lag över hela banan och har en jäkla energi i båset. Vi bestämmer oss att spela rakare och lättare vilken ger resultat. Men största anledningen till vändningen är att hela gruppen tror på de och inte drabbas av panik och tar fel beslut utan lugnet finns där, kommenterade Karlskogas tränare Alexander Palosaari.

Första perioden var jämn. Filipstad inledde bäst och tog ledningen genom Joakim Jakobsson efter 2.10, men Karlskoga kvitterade genom Gabriel Björkman. Och Karlskoga hann också ta ledningen, genom Carl-Albin Larsson. Filipstad förde spelet i andra perioden. Laget vann perioden med 3-1 och ställningen efter två perioder var 4-3.

Karlskoga hade greppet över spelet i tredje perioden. Laget vann perioden med 1-3 och matchen med 6-5.

Jacob Karlsson gjorde två mål för Filipstad och spelade dessutom fram till två mål. Carl-Albin Larsson stod för tre poäng, varav ett mål för Karlskoga.

Filipstad har en vinst och fyra förluster och 21–32 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Karlskoga har två vinster och tre förluster och 24–25 i målskillnad.

Resultatet innebär att Filipstad ligger kvar på nionde plats och Karlskoga på sjunde plats i tabellen.

I nästa match möter Karlskoga Grums hemma på torsdag 9 november 19.30.

Artikeltaggar

Division 2 VärmlandFilipstads sporthallInnebandyKarlskoga IB

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.