Hoppa till huvudinnehållet

Bosnaparet väntar med pensionen: ”Vi vill inte lämna laget nu när det är som tyngst”

Publicerad:
Reporter Anette Persson
Anette Persson
anette.persson@nwt.se
Krögarparet Ljiljana Ciric och Nedzad Omerbasic kommer att finnas kvar som samlingsplats för Degerforssupportrar även nästa säsong.
Krögarparet Ljiljana Ciric och Nedzad Omerbasic kommer att finnas kvar som samlingsplats för Degerforssupportrar även nästa säsong. Foto: Lisa Olaison

Ljiljana Ciric, 62, och Nedzad Omerbasic, 68, på restaurang Bosna i Degerfors, har tidigare sagt att de väntar med pensionen så länge DIF spelar i Allsvenskan.

I söndags tog den resan slut.

– Vi fortsätter, i alla fall ett år till. Vi vill inte lämna nu när det är som tyngst, säger Ljiljana Ciric.

Hoppet om ett år till i Allsvenskan för Degerfors framgångsrika fotbollslag sprack i söndags när de spelade oavgjort mot Elfsborg.

– Det var väldigt tungt i söndags, då ville vi bara lämna, säger Ljiljana Ciric.

Lunch med ledningen

På måndagen käkade de lunch och slickade såren tillsammans med DIF:s ledning och började titta framåt igen.

– Vi diskuterade hur vi ska avsluta säsongen, hur vi ska tacka spelarna och alla som stöttat.

– Vi bestämde oss också för att vi fortsätter driva Bosna ännu ett år så att laget får etablera sig i Superettan. Det skulle vara svårt socialt och psykologiskt om Bosna försvann nu. Vi vill inte lämna när det känns som tyngst, säger Ljiljana Ciric.

Pensionen får vänta ett tag till.

– Vi skulle vilja att DIF kunde ta över Bosna men ekonomin finns inte till det. Så vi stannar och vi orkar absolut ett år till, säger Ljiljana Ciric.

Artikeltaggar

AllsvenskanBosnaDegerforsFotbollNedzad OmerbasicPensionPrivatekonomiRestaurangerSport

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.