Hoppa till huvudinnehållet

Nio spelare underkända – här är betygen på DIF-spelarna: ”Har inte imponerat”

Publicerad:
Eric Hellqvist
eric.hellqvist@kt-kuriren.se
Reporter Dennis Pavlovic
Dennis Pavlovic
dennis.pavlovic@kt-kuriren.se
Reporter Tomas Nilsson
Tomas Nilsson
tomas.nilsson@kt-kuriren.se
Reporter Fredrik Narvelid
Fredrik Narvelid
fredrik.narvelid@kt-kuriren.se
Rasmus Örqvist är en av spelarna som får högst betyg.
Rasmus Örqvist är en av spelarna som får högst betyg. Foto: FREDRIK KARLSSON

Degerfors IF åkte ur allsvenskan. Här är sportredaktionens betyg på samtliga spelare.

3,00 Rasmus Örqvist

Insatsen i näst sista omgången mot Elfsborg får symbolisera Örqvist som spelare; hög arbetskapacitet och kampvilja. Dessutom tvåa i interna poängligan och anpassningsbar över stora delar av mittfältet och offensiven. En publikfavorit.

3,00 Diego Campos

Lagets främsta poänggörare i år igen. Brinner på ett sätt som oftast gynnar laget, om det inte slår över och riktas åt fel håll. Han värvades som en poänggörare och har varit det i två år, men kanske hade åtminstone han själv hoppats på några fler poäng än i fjol.

3,00 Elyas Bouzaiene

Har varit given i startelvan sedan han slog igenom förra hösten. Den spelare som startat mest och spelat flest minuter i år. Har stått för stabila insatser och dessutom en del poäng. Viktig spelare för laget och någon som DIF självklart skulle få stor nytta av i superettan.

2,50 Christos Gravius

Stabil under stora delar av säsongen. Känslan är dock att det finns en nivå till i Gravius - som han inte riktigt nådde upp till i år. Har exempelvis bytts ut fler gånger än tidigare år, och drog även på sig ett rött mot Varberg i våras. Men given i startelvan och en av lagets mest kreativa spelare.

2,50 Gustav Granath

En konstant i backlinjen. Stor och stark som har bidragit både med sitt huvudspel och med viktiga brytningar. Gjorde också sina två första allsvenska mål, hemma mot BP respektive ”Blåvitt” i somras.

2,25 Sondre Rossbach

Har blandat och gett under säsongen. Vissa perioder gav han skäl åt den tydliga nummer ett-rollen som han fick - med bra insatser och många fina räddningar - men i andra perioder rasslade det till lite för ofta och enkelt. Allt som allt en godkänd säsong.

2,25 Sebastian Ohlsson

Degerforskaptenen fick en ganska hackig säsong i årets allsvenska. 19 starter, varav ungefär hälften som mittback och hälften som mittfältare. Är en av lagets viktigaste spelare, och är mångsidig, men kunde sett över hela säsongen inte riktigt bidra med den kontinuitet som han antagligen hade önskat.

Hugo Bolin gjorde sitt mål i allsvenskan för DIF borta mot Varberg.
Hugo Bolin gjorde sitt mål i allsvenskan för DIF borta mot Varberg. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

2,00 Hugo Bolin

Kom i somras på lån från mästarklubben Malmö FF. En tekniskt duktig spelare som ofta var med och hotade framåt men som inte fick ut så mycket. Hans mål i Varberg, i 28:e omgången, tände ett hopp för DIF men 1–1 stod sig speltiden ut. Bolin har kvaliteter som på sikt kan göra honom till en bra allsvensk spelare.

2,00 Dijan Vukojevic

Skapade många chanser men fick inte utdelning i förhållande till alla lägen han kom fram till. Det var ändå ett tungt avbräck för DIF när han blev skadad. Vukojevic var definitivt ett hot framåt och satte motståndarlagens försvarare på många svåra prov.

Douglas Bergqvist kom in i laget under höstsäsongen.
Douglas Bergqvist kom in i laget under höstsäsongen. Foto: Anders Bjurö/TT

2,00 Douglas Bergqvist

En mycket rejäl och gedigen back. Tyvärr för både hans och DIF:s del var han skadedrabbad under sin tid i Degerfors och kunde inte vara med om de viktiga matcherna på slutet. En fullt frisk Bergqvist hade gjort tydlig nytta.

2,00 Seid Korac

Blev inte det lyft för laget som det var tänkt. Hård och kraftfull mittback som tar för sig mycket bra. På minussidan finns att han riskerar att tappa bollar i farliga lägen. I det här fallet tror vi att utvecklingskurvan kan peka brant uppåt.

2,00 Joe Gyau

Mycket snabb och på så sätt jobbig att stå emot för motståndarna. Vi tycker dock att han får ut för lite av sin speed. Han kom inte upp i samma nivå i år som han gjort tidigare i Degerfors IF-tröjan.

1,75 Karim Mammar

På gränsen till godkänd under sin första säsong här i Degerfors. Han nådde inte den produktivitet som han visade i superettan, för AFC Eskilstuna i fjol och på så sätt fick ögonen på sig från DIF. Användbar på flera positioner.

1,50 Jonas Olsson

Blandade bra insatser med betydligt sämre, utan att göra bort sig mellan stolparna. Sondre Rossbach återtog sin plats i målet efter att Olsson vikarierat. Den rangordningen blev det sedan ingen ändring på.

1,25 Gustav Lindgren

Kom till klubben från division 1 och hade det tufft inledningsvis med väldigt lite speltid. Under hösten har han gjort flertalet pigga prestationer och även noterats för två mål. Bör kunna göra väldigt bra ifrån sig i superettan 2024.

Rutinerade Mårtensson har kontrakt även över nästa säsong.
Rutinerade Mårtensson har kontrakt även över nästa säsong.

1,25 Johan Mårtensson

Mittfältaren har nu åkt ur allsvenskan med tre klubbar. Helsingborg, Örebro och Degerfors. Kom till klubben i somras och gjorde mål direkt mot Brommapojkarna. Har haft problem med skador under hösten och inte kunnat göra sig själv rättvis.

1,00 Peter Gwargis

Malmö FF-lånet, som var skadad hela förra säsongen, har inte gjort något större avtryck i Degerfors. Han har ändå fått sina chanser men inte tagit dom. Ett mål mot Elfsborg räcker inte för att nå godkänt betyg.

1,00 Oscar Wallin

Imponerande framför allt i början av säsongen. Under hösten har speltiden i princip varit noll. Bra på huvudet och snabb men inte orkat spela hela matcher. Kan bli en viktig startspelare i superettan.

1,00 Justin Salmon

Har endast gjort fyra matcher från start den här säsongen. Trots det avgörande 2–1-målet mot AIK i mitten av maj har speltiden varit begränsad. Har inte heller imponerat i inhoppen som han fått.

Damjan Pavlovic.
Damjan Pavlovic. Foto: FREDRIK KARLSSON

1,00 Damjan Pavlovic

Imponerade stort under försäsongen och många såg honom som gjuten på det centrala mittfältet. Så har det inte blivit. Det blev bara tio matcher från start och han fick inte alls spelet att stämma. Fanns mycket mer att önska av den belgisk-serbiske spelaren.

1,00 Pashang Abdulla

Anfallaren, som gjorde åtta mål under våren i superettan för Jönköpings södra, har inte alls fått spelet att stämma i Degerfors. Det har sett klumpigt ut och på 13 matcher är målchanserna han skapat lätträknade.

Fotnot: Carl Ljungberg, Alexander Hedén Lindskog, De Pievre Ilunga, Filip Järlesand och Jamie Bichis har spelat för lite, eller inte alls när det gäller Järlesand, för att betygsättas.

Betygsskalan

1: superettanklass.

2: godkänd allsvensk klass.

3: väl godkänd allsvensk klass.

4: mycket väl godkänd allsvensk klass.

5: allsvensk toppklass.

Läs också

Artikeltaggar

AFC EskilstunaAIKDamjan PavlovicDegerforsDegerfors IFDegerfors IF HerrDiego CamposDouglas BergqvistFotbollHugo BolinIF BrommapojkarnaMalmöMalmö FFSondre RossbachVarberg

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.