Hoppa till huvudinnehållet

Bouzaiene om kontraktsläget: ”Fullföljer tills något annat händer”

Publicerad:
Elyas Bouzaiene.
Elyas Bouzaiene. Foto: EMMA WALLSKOG

Elyas Bouzaiene har varit en av Degerfors bärande spelare den gångna säsongen. Som dock slutade med nedflyttning. Här berättar han om året och om sitt kontrakt som går ut om ett år.

– Det känns inte värdigt så här en vecka efter säsongen att snacka övergångar hit och dit.

Bouzaiene kom till Degerfors från division 1-klubben Lunds BK förra sommaren.

Sedan genomslaget under hösten i fjol har han varit given i startelvan och en av lagets bärande spelare.

– När jag kom in förra hösten var laget ett självspelande piano kändes det som. Du kunde stoppa in vem som helst, alla på bänken kom in och gjorde det bra. Det är enklare i en sådan miljö, säger Bouzaiene.

Han fortsätter:

– Absolut att det har varit mer utmanande den här säsongen. Jag har kanske inte gjort lika mycket poäng som jag hoppats, men samtidigt tycker jag att mina prestationer har varit betydligt jämnare. Hade en liten dipp i somras efter sjukdom, men jag vet inte, det känns konstigt att säga att man är nöjd, men jag känner absolut att jag är en bättre fotbollsspelare nu än förra hösten.

Dragit till sig intresse

Bouzaienes spel har dragit till sig intresse. I september ryktades det om att den tunisiska storklubben Esperance Tunis, en av Afrikas största klubbar, lagt bud på honom. Vilket han bekräftar.

– Ja, så det är klart att det var smickrande. Men just då när de budade sa jag till Werner direkt att jag ville stanna i klubben och försöka rädda kontraktet med laget. Men det var väl ömsesidigt, jag vet inte om han hade några planer på att sälja heller.

Nu när säsongen är slut vill han inte spekulera i något intresse från andra klubbar, eller eventuella övergångar, så tätt inpå.

Det som står klart är att hans kontrakt går ut efter nästa säsong.

Har du någon klausul i kontraktet?

– Nej, ingen klausul, så jag har ett år kvar.

Planerar du att fullfölja?

– Just nu gör jag det, tills något annat händer. Till januari när det kör i gång, så vi får helt enkelt se. Det känns inte heller värdigt så här en vecka efter säsongen att snacka övergångar hit och dit. Jag har kontrakt, det är så det är. Det får man liksom respektera och sen får man se.

Tappade ledningar

Om den gångna säsongen säger han:

– Höga toppar och djupa dalar. Vi visar ändå i många matcher att vi har kvalitéerna att spela i allsvenskan, men kommer upp i den nivån för sällan. Och sedan tappar vi ju ledningar i sexpoängsmatcher.

Då tänker han i första hand på IFK Göteborg hemma, där Degerfors ledde med 1–0 och kontrollerade matchen. Vid vinst hade man haft sju poäng ner till Blåvitt.

– Men den tappade vi. Samma sak med Sirius-matchen (förlust 2–3 efter tre insläppta på tilläggstid) som väl blev den sista dödsstöten eller vad man ska säga. Så egentligen får vi ju skylla oss själva, vilket är tråkigt nog liksom.

Hur tung var Elfsborgsmatchen?

– Det var ju hemskt. Det var en jäkla sjuk match. När man är på plan förstår man inte riktigt vad som händer, men jag kollade sista 20 minuterna dagen efter och bara det gjorde mig helt slut, haha. Men det var tungt.

Degerfors hade ledningen två gånger men Elfsborg kvitterade samtidigt som båda lagen jagade ytterligare ett mål under den 15 minuter långa övertiden.

– Man har fått uppleva saker denna säsong som man aldrig har gjort i sin karriär tidigare. Det är tufft, men man lär sig också mer av såna här säsonger, så det är väl det man får ta med sig.

Nio spelare underkända – här är betygen på DIF-spelarna: ”Har inte imponerat”Gyau bekräftar – lämnar Degerfors: ”Kommer komma ihåg fansen”Får chansen i U21-landslaget efter skada på ElfsborgsspelarePontus Jansson backar – ingen guldbonus till Degerfors IFKrönika: Tränarna avslutade som förlorare – men borde bli ihågkomna som vinnareRörda DIF-tränare efter avtackningen: ”Stort och fint”Christos Gravius i tårar efter sista (?) matchen i Degerfors: ”Svårt att prata”

Artikeltaggar

Degerfors IF HerrElyas BouzaieneFotbollSport

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.