Hoppa till huvudinnehållet

Hundratals miljöpartister till Örebro för kongress

Publicerad:
Reporter Per Lindgren
Per Lindgren
per.lindgren@kt-kuriren.se
Språkrören Per Bolund och Märta Stenevi är två av deltagarna på Miljöpartiets kongress i Örebro. Bilden är dock tagen på annan plats.
Språkrören Per Bolund och Märta Stenevi är två av deltagarna på Miljöpartiets kongress i Örebro. Bilden är dock tagen på annan plats. Foto: Jessica Gow/TT

Den här veckan kommer hundratals miljöpartister från hela Sverige till Örebro för sin kongress. Men i år är inga representanter från Karlskoga eller Degerfors på plats.

Vid kongressen ska Miljöpartiet bland annat välja nytt språkrör och besluta om program till Europaparlamentsvalet i juni. Dessutom ska deltagarna få möjlighet att bredda och fördjupa sina politiska kunskaper genom olika seminarier.

Värdarna för kongressen vill visa upp Örebro och bjuder därför in deltagarna till studiebesök och seminarier med lokal prägel.

Startdatum för kongressen är fredagen den 17 november, men redan på torsdagen bjöds de deltagare som fanns på plats in till att äta skollunch på Tullängsskolan, som nyligen utsågs till bästa hållbara offentliga kök.

På eftermiddagens och kvällens program står dels kampanjande på Stortorget i Örebro tillsammans med partiets språkrör Per Bolund och Märta Stenevi samt gäster, dels mat och prat på Makeriet i Örebro, med gäster från hela Sverige, bland annat språkrören.

Under kongressen bjuder värdarna in till flera olika aktiviteter med miljöpartister och gäster från Örebro.

I år är inga ombud från Karlskoga eller Degerfors med, men enligt Daniel Ekelund som företräder partiet i Karlskoga är det inget uppseendeväckande som ligger bakom.

– Det är distriktet, Miljöpartiet Örebro län, som utser ombuden. Det är ju från hela länet, det är inte så att varje kommun får ombud. Det är lättare att få ihop en full kongressgrupp om man har ett större antal medlemmar att välja mellan, än en liten kommun med kanske bara tre, fyra aktiva medlemmar, säger Ekelund.

Läs också:

Valet av språkrör blir en rysare

Artikeltaggar

Daniel EkelundDegerforsHållbarhetKarlskogaMiljöpartietMärta SteneviPer BolundPolitikÖrebro

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.