Hoppa till huvudinnehållet

Karlskogingen en av förhandsfavoriterna i Novemberkåsan

Publicerad:
Karlskoga enduroklubbs Niklas Persson vann SM1-klassen tidigare i år och siktar på seger även i Novemberkåsan. Arkivbild.
Karlskoga enduroklubbs Niklas Persson vann SM1-klassen tidigare i år och siktar på seger även i Novemberkåsan. Arkivbild. Foto: Dennis Pavlovic

På lördagen körs Novemberkåsan i småländska Vimmerby. Niklas Persson från Karlskoga ses på förhand som en av utmanarna till segern.

Persson körde in som fyra i stortävlingen Gotland Grand National i oktober. Redan före den helgen berättade han att Novemberkåsan är det som han främst satsar på under hösten.

– Jag har lagt upp träningen för Novemberkåsan som körs om tre veckor. Vi får se lite hur det känns och utvecklas, men just träning och plan, det är att vinna Kåsan, sa han till KT-Kuriren då.

Nu avgörs tävlingen på lördagen, och Persson ses som en utmanare även av konkurrenterna.

– Framförallt skulle jag säga att Niklas Persson är det främsta hotet, säger förhandsfavoriten och trefaldige Kåsa-vinnaren Albin Elowson, till Dagens Vimmerby.

Tvåa i fjol

Förra året slutade Niklas Persson tvåa i Novemberkåsan. Karlskoga EK:s Pontus Skoog, som också kommer till start i år, slutade trea.

Det blev därmed dubbelt lokalt på pallen förra året. Detta trots att Micke Persson tvingades bryta den tävlingen.

Micke Persson, lillebror till Niklas, kommer inte till start i år. Han stod över även Gotland Grand National.

Till start kommer dock två förare till från Karlskoga EK, enligt startlistan: Johan Edlund och junioren Alfons Lindström.

Hela startlistan går att se här.

Startnummer för Karlskoga EK:s förare

39. Niklas Edlund (Elit)

40. Pontus Skog - Beta Scandinavia NTEK Racing (Elit)

53. Niklas Persson - KTM Scandinavia (Elit)

56. Alfons Lindström - Ljunggrens Motor (Junior)

Niklas Persson fyra i stortävlingen – här är alla lokala resultatMånga lokala förare när Gotland Grand National 40-årsjubilerarNiklas Persson överlägsen vinnare i enduro-SM – flera lokala medaljer

Artikeltaggar

EnduroKarlskoga EnduroklubbMotorsportNiklas PerssonNovemberkåsanSportVimmerby

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.